Trompeta PSD Dr. Dorice Albu si CORUPTIA de la SAJ Neamt

02/11/2022 by Anonymous Piatra Neamt

Trompeta PSD Dr. Dorice Albu si CORUPTIA de la SAJ Neamt

Procurorii DNA care au inceput ancheta cu coruptia de la SAJ Neamt au omis parca intentionat filiera PSD-ista care s-a ocupat si se ocupa in continuare cu fapte de coruptie!

Dupa plecarea subita a lui Morenciu, la SAJ Neamt a ramas director plin Dr. Dorice Albu – o alta lepra venita din zona PSD care era promovata acum ceva timp in Revista “OK” a prostituatei PSD Oana Bulai de la Roman:

dorice-albu-saj-neamt-psd

In anul 2013 PSD o numeste pe Dorice Albu manager interimar la SAJ Neamt si, desi aceasta a picat examenul pe care l-a sustinut in anul 2018, si-a pastrat in continuare functia datorita traficului de influenta venit din partea puscariabililor Ionel Arsene, Daniela Soroceanu si a gastii PSD-iste:

saj-neamt-coruptie-psd

Pe perioada pandemiei, sub umbrela protectoare a fostului Prefect PNL George Lazar (UN DROGAT INFECT!), Dr. Dorice Albu a continuat seria nelegiuirilor in cadrul SAJ Neamt atat prin incalarea legii, cat si prin intimidarea putinilor salariatilor onesti care au mai ramas si care au ajuns la limita rabdarii

saj-neamt-coruptie-pnl-geroge-lazar-dorice-albu

Faptul ca la SAJ Neamt trompeta PSD-ista Dr. Dorice Albu sustinuta si de lichelele PNL-iste a angajat numai incompetenti care nu stiu sa faca o intubare corect (in conditiile in care intubarea realizata corect in cazul unui stop respirator inseamna o sansa la viata pentru pacient) si care prin incompetenta lor au omorat zeci de oameni nevinovati (mai ales pe perioada pandemiei), nu este un lucru necunoscut noua, insa despre asta vom vorbi separat intr-o alta postare care va fi doar despre morti si criminali.

De-a lungul mandatului interimar de 9 ani, ca urmare a presiunilor Dr. Dorice Albu, au plecat: Dr. Ciuchi Corneliu, Dr. Ciocoiu Constantin, Dr. Tardea Ovidiu Aurel, Dr. Handra Radu Nicolaie, Dr. Cretu Pușa, Dr. Atanasoaie Oana, Dr. Tarața Nona, Dr. Bercea Gabriela, Dr. Damoc Letiția Gabriela – CIM suspendat. In conditiile in care toate unitatile sanitare se confrunta cu o criza acuta de medici, Serviciul de Ambulanta Neamt iși permite sa ii determine pe medici sa plece în alte unități, iar posturile vacantate in urma plecarii lor sa fie transformate in soferi si asistenti medicali.

Actualul Ordin de numire al managerului general interimar nr. 1448/25.05.2022 este emis la propunerea Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta din România nr. 211/23.05.2022, iar salariul managerului general este cel aflat la nivel maxim, respectiv 19643 lei, desi SAJ Neamt nu are Director medical, ci a fost numit un medic de medicina generala sa indeplineasca atributii si responsabilitati de director medical, iar în conformitate cu prevederile legii 153/ 2017 salariul managerului general se calculeaza in functie de salariul directorului medical majorat cu un procent de 7.5 %.

Acordarea de responsabilitati și atribuții de director medical doctorului Vîlcu Alexandru – medic de medicina generala care, in conformitate cu prevederile Ordinul MS nr. 157/2019, nu indeplinește următoarele criterii : nu este confirmat medic specialist și nu are cel puțin 3 ani vechime în specialitatea respectivă și nici nu este absolvent al unui curs de perfecţionare în domeniul managementului, organizat de o instituţie acreditată din ţară sau străinătate, sau studii de masterat în domeniul management sanitar ori titlul de doctor în management. Si asta cu toate că în cadrul SAJ Neamt exista doi medici primari – medicina de familie avand a doua specialitate medicina de urgenta si inca alti 7 medici primari sau specialisti – medicina de familie care ar fi putut îndeplini aceasta functie de director medical cu conditia absolvirii cursului de management spitalicesc.

Efectuarea de catre managerul general interimar a unui numar lunar de garzi de peste 200 de ore, iar gărzile programate pentru coordonarea dispeceratului sunt efectuate la dispeceratul SAJ Neamț si nu la Dispeceratul integrat 112 din cadru ISU Neamț, conform legislatiei in vigoare. Conform activitatii lunare curente a managerului general se observa ca acesta lucreaza 168 ore ca manager (de la ora 8:00 la ora 16:00) iar de la orele 19 sau 20 pana dimineață este medic pe dispecerat sau echipaj. Mai mult de atat, in perioada in care a prestat activitate de manager general si de medic cu contract individual de munca (cu timp partial garzi), Dr. Dorice albu a parcurs si doua rezidentiate: unul de cardiologie si unul de neurologie la UMF Iasi, iar in perioada 2015 – 2018 a facut garzi la centrul de permanenta D&B Darmanesti, desi activitatea de manager este incompatibila cu prestarea unei alte activitati remunerate in afara institutiei.

pontaj-medici-saj-neamt-coruptie-dorice-albu

Incălcarea prevederilor art. 118 alin. 16, lit. c, din Legea 95 / 2006 de către Managerul General Interimar DR. Dorice Albu, cu privire la folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane respectiv:

POLOBOC ROMICĂ EMIL: angajat cu contract individual de munca pe durata nedeterminată nr. 749/14.07.2017 incepând cu data de 17.07.2017 în funcția de asistent medical generalist – angajat la SAJ Neamț pe durata mandatului de manager general interimar Dr. Dorice Albu între care exista grade de rudenie, respectiv verișori primari.

PUICA DANIELA: angajata din data de 18.12.2017 cu contract individual de munca pe durata determinată nr. 756/14.12.2017 și incepând cu data de 01.06.2019 cu contract individual de munca pe durata nedeterminată în funcția de asistent medical generalist – angajată la SAJ Neamț pe durata mandatului de manager general interimar Dr. Dorice Albu între care se presupune ca exista grade de rudenie, respectiv verișoare.

Transmiterea intenționată de informatii incomplete la solicitarile facute de Ministerul Sanatatii prin adresa nr. SG 88 /28.01.20222 completata prin adresa nr. 88 din 03.02.2022 cu privire la persoanele din cadrul SAJ Neamt care indeplineau cumulativ conditiile de ocupare a functiei de manager general: AU FOST OMISE urmatoarele persoane: Dr. Damoc Letitia Gabriela (MEDIC PRIMAR MEDICINA DE FAMILIE – MEDIC SPECIALIST MEDICINA DE URGENTA SAJ NEAMT CONTRACT DE MUNCA SUSPENDAT) si economist PANTAZIU CONSTANTIN.

Crearea de posturi in interiorul SAJ Neamt si organizarea de concursuri pentru directorul tehnic si directorul economic care au fost numiti in functii specifice Comitetului Director, acestia fiind veniti din afara unitatii la momentul numirii lor, directorul economic organizandu-si doua concursuri:

1. Concurs de auditor I la care a participat si a fost admis (anuntul nr. 1330/14.01.2020 si punctaj final 4930 / 13.02.2020  publicate pe site-ul unității,

2. Ulterior, după vacantarea postului de SEF SERVICIU ACHIZIȚII PUBLICE, a organizat un nou concurs la care a participat si a si fost admis – anuntul nr. 15967/04.06.2021 si punctaj final 18908/06.07.2021, publicate pe site-ul unității.

După acelasi model si directorul tehnic a ocupat prin concurs un post de SEF SERVICIU – MISCARE EXPLOATARE AUTO creat artificial prin transformarea unui post vacant de muncitor, post scos la concurs prin anuntul nr. 9678/30.03.2021 în urma caruia a fost admis dl Ceaiu Viorel – director tehnic interimar cu punctaj final nr. 18908/06.07.2021 (documente verificabile pe site-ul SAJ Neamt).

Astfel aceste doua persoane care ocupă functii de conducere in Comitetul Director al SAJ Neamț au încălcat prevederile art. 16 lit. c din Legea 95/2006 prin faptul că au ocupat si rezervat functii de executie pentru continuarea relatiilor de muncă cu SAJ Neamț în eventualitatea demiterii din functiile specifice Comitetului Director.

Acordarea de atributii pentru activitati de secretariat doamnei Stamate Daliana Alina – inginer I in cadrul Serviciului de Statistică si Informatica angajata pe baza de concurs conform anuntului nr. 9678/30.03.2021 cu punctaj final nr. 12964/28.04.2021 (publicate pe site-ul unității) remunerata pentru functia de inginer dar neindeplinind niciuna din atribuțiile, lucrarile si sarcinile prevăzute in fisa postului pentru funcția de Inginer I, si prestand activitate de secretariat pentru care nu sunt necesare studii superioare conform “ORDIN nr. 1.470 din 20 octombrie 2011″ care prevede ca si criterii de angajare pentru aceasta functie urmatoarele:

“Personalul din activitatea de secretariat – administrativ, gospodărire, întreţinere – reparaţii şi de deservire – Pozitia 10. Secretar – diplomă de bacalaureat sau diplomă de absolvire a şcolii generale.”

Aceste atribuții de secretariat au fost delegate încă din luna noiembrie 2014 doamnei Stamate Daliana Alina datorită “chimiei” create între dumneaei si managerul general interimar al unitătii Dr. Albu Dorice, astfel nerespectandu-se salarizarea pentru aceasta funcție, salariile pentru functie de operator date I si mai tarziu Inginer I fiind net superioare salariului de secretar.

saj-neamt-dorice-albu-cj-arsene

Pregatirea profesionala a personalului sanitar si auxiliar sanitar este una formala fara o participare activa a acestor categorii la cursuri, lucru care duce la o deprofesionalizare evidentă a personalului operativ.

Evaluarea profesionala anuala a salariatilor SAJ Neamt este o problema foarte delicată intrucat mangerul general a solicitat si primit prin intermediul liderului de sindicat si a asistentilor medicali coordonatori substatie sume cuprinse intre 100 de lei de salariat la nivelul statiei centrale Piatra Neamt si 300 de lei la nivelul substatiilor Roman, Tg. Neamt si Bicaz pentru a primi calificative bune si pentru a mentine o relatie bună cu managerul unitatii. Si cum personalul operativ al SAJ Neamt este de peste 300 de salariati, faceti calculul!

Obligatia de a cotiza sume de bani este o obisnuita in SAJ Neamt respectandu-se toate sarbatorile: de 18 februarie (ziua managerei), de 8 martie, de Pasti, de Craciun, la fiecare promovare, etc. Si toate aceste sume de bani sunt solicitate si smulse din buzunarele salariatilor de liderul de sindicat si coordonatorii de substatii pentru a-i cumpara bunavointa pocnitoareai Dorice Albu in conditiile in care lunar ridica pe statul de plata sume de peste 25.000 lei net. Cine nu cotizeaza este hartuit, monitorizat, umilit, intrucat Dorice Albu consideră Serviciul de Ambulanta ca fiind proprietate personala iar pe salariati, niste sclavi, fiind aparata de cei doi avocati externi al caror rol este de a-i intimida pe salariati.

La acest moment Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau în dosarul penal nr. 105/P/2021 cercetează săvărșirea infracțiunilor de dare de mită și luare de mită, fapte prev. și ped. de art. 6 din legea nr. 78/2000 raportat la art. 290 alin.1 Cod Penal și art. 6 din Leg. nr.78/2000 raportat la art. 289 alin.1 Cod Penal de către managerul general interimar Dr. Albu Dorice cu privire la promovarea unor candidati cu ocazia organizarii si desfasurarii concursurilor de angajare pentru ocuparea posturilor vacante, cât și în privința derulării contractului de service auto ce are ca obiect reparația și mentenanța autospecialelor din dotarea instituției.

Referitor la examenele care acum formeza obiectul anchetei DNA, cei 50 de salariați au fost angajați în timpul pandemiei pe bază de interviu organizat în temeiul Legii 55/2020, iar aceste interviuri au fost organizate in mandatul de manager general interimar al doctoritei Dorice Albu, angajari care s-au facut sub coordonarea si cu implicarea directa a acesteia. Mai mult de atat, președinta comisiei de concurs la interviul sustinut in data de 19.10.2020 a fost nimeni alta decat Dr. Albu Dorice, ceilalti doi membri facand parte din comitetul interviu director al SAJ Neamț.

Asadar, liderul de sindicat in cardasie cu managerii interimari vechi si noi , au condus in final la angajarea unui personal nepregatit pentru acordarea asistentei medicale de urgenta in prespital unde viata oamenilor este pusa in pericol, iar imaginea Ambulantei Neamt degradata!

În același context, avand în vedere anchetele în desfășurare efectuate de Directia Nationala Anticoruptie – Centrul teritorial Bacau cu privire la organizarea examenlor de definitivare pe post organizate in luna mai 2022, examene care au fost fraudate, DNA Bacau ar trebui de indata sa dispuna o procedură de evaluare a concursului de ocupare a postului vacant pe durata nedeterminată de ECONOMIST I A – Serviciul Miscare Exploatare Auto organizat in cadrul SAJ Neamț în perioada 21.07 2022 – 26.07.2022 întrucât aceasta a fost obtinut prin frauda, trafic de influență și favorizare a candidatului pentru ca:

In conformitate cu Regulamentul de Organizare si Functionare al SAJ Neamt – art. 36, compartimentul tehnic are ca si atributii exploatarea parcului auto drept pentru care sunt angajate persoane care au studii tehnice, în consecință acest post de ECONOMIST I A a fost creat artificial cu un anumit scop. În anuntul de concurs nr. 19325 din 24.06.2022 publicat de site-ul ambulantaneamt.ro sunt solicitate ca si documente obligatorii pentru un compartiment tehnic urmatoarele:

a) Diploma de licență în științe economice
b) Certificat atestare cunostințe calculator
c) CERTIFICAT ATESTARE EXPERT ACHIZITII PUBLICE

Atestatul de expert achizitii publice solicitat intr-un compartiment tehnic este un document ABUZIV solicitat strict in scopul de a limita numarul de candidati si de a favoriza doar un anumit candidat. Iar SAJ Neamt are un compartiment de specialitate – Compartiment de Achizitii Publice care se ocupa de achizitia bunurilor si serviciilor pentru instituție (art. 44 din ROF nr. 2201/23.01.2019 – site ambulantaneamt.ro).

Despre materialele sanitare donate de DSU acum ceva timp pentru SAJ Neamt care si in ziua de astazi stau aruncate prin depozite mai are rost sa vorbim?

depozit-saj-neamt-coruptie

Ne oprim momentan aici cu prima parte pentru ca deja sunt cam multe pentru o singura zi, insa vom continua maine tot cu SAJ Neamt, asa ca procurorii DNA sunt rugati sa stea jos si sa noteze!

DISTRIBUIE POSTAREA PE: