TALHARII din centru cu barul Casablanca si cu PARCARE PREFERENTIALA!

07/03/2023 by Anonymous Piatra Neamt

TALHARII din centru cu barul Casablanca si cu PARCARE PREFERENTIALA!

Zilele astea am asistat “cu mare fast” in mediul online la redeschiderea barului Casablanca situat chiar in centrul orasului, la cateva sute de metri de Primaria Piatra Neamt. Motiv de bucurie mare pentru unii, insa nu si pentru noi!

Dupa o perioada neagra in care afacerea Casablanca a fost condusa de niste cetateni turci, afacere ce s-a dovedit a fi un esec total datorita incompetentei celor care s-au oferit “sa le traduca limba romana” investitorilor veniti de peste hotare, iata ca de cateva zile, dupa lungi “negocieri” si reamenajari, locatia s-a deschis din nou si asteapta cu bratele deschise fraierii din Piatra Neamt care sa umple buzunarele noilor investitori.

Afacerea Casablanca este compusa din “doua bucati”: proprietarul spatiului (care detine si constructia/cladirea aferenta) si chiriasul/investitorul. Cine sunt cei doi?

MIHAI BARLIBA – PROPRIETARUL CU SPATIUL

mihai-barliba-neamt

Mihai Barliba, patronul BICO Industries, este unul din TALHARII nemteni care in anul 2015 a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT alaturi de Eugen Mihoc (patronul fabricii de apa minerala “Izvorul Muntelui”), Mihai Cosma (patronul BALCOST SRL) si alti 18 inculpati intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Totul ar fi fost pus la cale de Florentin Gorea, cunoscut om de afaceri din Bacau, care, folosindu-se de documentele unor firme fantoma, a ajutat oamenii de afaceri sa plateasca taxe mai mici statului roman. Metoda folosita de acestia a fost una foarte simpla: achizitii fictive de marfa de la firmele lui Gorea. De exemplu, firma “Euro Em SRL” (administrata de Eugen Mihoc) a achizitionat prin circuitul fictiv pus la punct de Gorea produse in valoare de peste 1.7 milioane de lei, iar o alta manevra similara a avut ca obiect o tranzactie de peste 42.000 de euro. Bico Industries (firma lui Mihai Barliba) a facut si ea achizitii fictive de granule monocell de la firmele lui Gorea in valoare de 287.707 lei. La fel a procedat si Mihai Cosma (patronul firmei Balcost SRL) impreuna cu ceilalti oameni de afaceri, printre ei fiind si un fost consilier județean bacauan – Laurențiu Ganea, patronul firmei “Roma-Gan Construct SRL”, societate are era abonata la afacerile cu statul. Ulterior, in urma condamnarii, Mihai Barliba si-a platit prejudiciul si a primit o pedeapsa cu suspendare:

Constata ca in ceea ce îl priveste pe inculpatul Bîrliba Mihai, legea penală mai favorabila este Codul penal de la 1968 si forma anterioara a Legii nr. 241/2005. Condamnă pe inculpatul BÎRLIBA MIHAI –pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. şi ped. de art. 9 al. 1 lit. c din Legea 241/2005, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen cu aplicarea art. 10 din Legea 241/2005 la pedeapsa de 2 ani închisoare . Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.64 al.1 lit.a teza a II-a şi lit.b C. pen., pe o perioadă de 1 an, în condiţiile prevăzute de art.66 C.pen. din 1969. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.64 al.1 lit.a teza a II-a şi lit.b C. pen., în condiţiile prevăzute de art.71 alin.2 C.pen. din 1969. În baza art. 396 alin. 5 C.p.p. rap la art. 16 alin 1 lit b teza I C.p.p. dispune achitarea inculpatului pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat în vederea comiterii de infracţiuni prev. de art. 367 al. 1, 3 C. pen. si spălare de bani în formă continuată prev. de art. 29 lit. b din Legea 656/2002 republicata cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penala. În baza art. 81 C.pen. din 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale de 2 ani închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de încercare de 4 ani, stabilit conform art. 82 Cod penal din 1969. În baza art. 71 alin. 5 C.pen. din 1969 suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În baza art. 82 şi art. 83 C.pen. din 1969 atrage atenţia inculpatului, în sensul că, dacă va comite infracţiuni sau nu va respecta obligaţiile civile ce îi revin pe durata termenului de încercare, instanţa dispune revocarea suspendării executării pedepsei. Constata ca prejudiciul a fost acoperit prin restituirea sumei de 287.707 lei.

Despre cum a devenit Mihai Barliba proprietar pe actualul teren din centrul orasului vom vorbi separat intr-o alta postare unde cap de afis vor fi cativa securisti ce au fraudat banul public cu milioane de euro!

MARIUS GRUIA NOVAC – NOUL INVESTITOR

marius-gruia-novac-psd-neamt-evaziune-fiscala

Marius Gruia Novac, noul investitor de la Casablanca este un cunoscut “om de afaceri” local care a reusit cu succes sa falimenteze de-a lungul timpului mai multe firme de profil. Adus in organizatia PSD Neamt de TARFELE Florentina Moise (care toata viata a stat alaturi de securisti precum Culita Tarata si pe care i-a supt de bani si conexiuni) si Oana Bulai (omul PNL-ului infiltrat in PSD, cunoscuta si sub denumirea de “Stefana” in lumea ancestrala) noul chirias ocupa la ora actuala functia de Consilier Local PSD la Primariei Piatra Neamt.

marius-gruia-novac-florentina-moise-evaziune-x

Afacerile in domeniul HORECA ale lui Marius Novac incep inca din anul 2006 acolo unde a fost asociat in firma “THE Studio SRL” cu securistul Gabriel Muraru (fost sef al SRI Bacau si al SRI Vrancea). La vremea respectiva, in timpul guvernarii mafiei PDL-iste (actual PNL) SC The Studio SRL a fost o favorizata a autoritatilor din Neamt prin obtinerea unui spatiu la subsolul Teatrului Tineretului – un contract extrem de avantajos din care s-a castigat bani frumosi si, cand s-a pus problema parasirii spatiului din motive de contract european pentru reabilitarea Teatrului Tineretului, firma a primit o despagubire substantiala si achitata dubios de confidential, lucruri despre care va povesteam AICI (CLICK!)

the-studio-srld

Actual “investitor” din afacerea Casablanca care mai detine si afacerile Villa Italia din precista (aflata in prag de desfiintare), cat si cea aflata la ultimul etaj in incinta hotelului Ceahlau (Skyfall Rooftop, sau cum ii mai spun unii “la bar la 12″) care merge doar pe minus de cativa ani, Marius Novac pare a fi, aparent, genul de om care din dragoste pentru nemteni vine in fiecare luna cu bani de acasa pentru a-si mentine afacerile paguboase deschise!

Conform declaratiei de avere din anul 2022:

decl_avere_novac_marius_2022

Consilierul Local PSD Marius Novac are un venit anual de doar 27.254 lei, adica 27.254 : 12 luni = 2.271 lei/luna. Cu acesti bani din care trebuie sa si traiasca (intretinere, facturi curent + gaz, mancare + alte cheltuieli cu masina, etc.) Gruia cel Batran a reusit performanta ca intr-un an de zile sa renoveze Casablanca (a caror costuri au depasit 40.000 euro doar cu amenajarea terasei exterioare) si sa alimenteze celelalte afaceri care merg in pierdere.

Daca ar fi sa adaugam la “investitii” si venitul anual declarat al sotiei – 41.478 lei (adica 41.478 : 12 luni = 3.456 lei/luna), sotii Gruia ar fi avut la dispozitie suma lunara de 2.271 lei (el) + 3.456 lei (ea) = 5.727 lei, suma pe care chiar daca ar fi investit-o in totalitate (presupunand ca ar fi mancat de prin tomberoane iar facturile ar fi fost platite de catre prieteni), tot nu ar fi ajuns nici macar pentru renovarea totala a ceea ce arata astazi locatia Casablanca!

LOCURILE DE PARCARE SI “VECINII” LASATI CU BUZA UMFLATA

Odata cu demararea lucrarilor la podul de la spital, Primaria Piatra Neamt (prin intermediul presei aservite) ne-a anuntat de noile reamenajari rutiere efectuate pe tronsonul de drum Teatrul Tineretului – sens giratoriu Petrodava acolo unde nu a facut nimic altceva decat sa mute parcarile de pe partea cu BRD, pe partea unde se afla inclusiv localul Casablanca:

tvmneamt-ziar-pnl-psd

casablanca-parcari-psd

Aceasta “reamenajare” care aparent NU ARE ABSOLUT NICIO LOGICA, pentru ca fluxul de masini la orele de varf este EGAL pe ambele benzi (cetatenii se duc – banda din dreapta, dar mai si vin – banda din stanga!) ar fi fost intradevar benefica daca parcarile se desfiintau de tot, astfel creandu-se cate 2 benzi pe fiecare sens, fapt ce ar fi permis un flux de masini relativ mai mare. Insa toata aceasta poveste trista prezentata atat de primarie, cat si de tomberoanele din “presa necumparata” are ca scop mascarea favorului cu locurile de parcare facut de PNL-istul Carabelea (primar de Piatra Neamt) consilierului local PSD Marius Novac din cadrul Primariei Piatra Neamt care tocmai a investit sume considerabile in noul Casablanca ce a avut dintotdeauna o problema majora: locurile de parcare! Mai are rost sa pomenim si faptul ca acest “favor” sfideaza pietrenii care urmeaza sa ramana fara vreo 1000 de parcari pentru ca “Smart City”? Nu mai are…

Nu stim cati dintre voi inca mai pun bot ca fraierii la teatrul ieftin pe care il face PNL-ul cu scandalurile la adresa PSD-ului (si vice versa) in spatiul public prin intermediul “actorilor” detinatori de “ziare necumparate de nimeni”, insa noi asteptam cu nerabdare ca niste procurori DIICOT sa ne explice si noua reteta magica prin care un consilier local reuseste sa supravietuiasca si sa investeasca sume rotunde care dau cu minus din toate punctele de vedere conform declaratiilor oficiale!

In incheiere nu putem sa nu remarcam nici faptul ca “oamenii de afaceri” cu pravalia sfideaza inclusiv Justitia pe care au lasat-o cu buza umflata si fara locuri de parcare, Justitie care se afla fix peste drum – la 50 de metri distanta de locul unde se spala bani fara ca nimeni sa deranjeze cu ceva!

PS: CASABLANCA ASTEAPTA FRAIERII DIN ORAS CU BRATELE DESCHISE!

cafe-casablanca-neamt

dna-diicot

DISTRIBUIE POSTAREA PE: