Piatra Neamt, perla talharilor: securistul Gabriel Muraru (partea 3)

02/03/2023 by Anonymous Piatra Neamt

Piatra Neamt, perla talharilor: securistul Gabriel Muraru (partea 3)

Mergem mai departe cu nenorocirile securistului Gabriel Muraru din epoca PDL (actualul PNL) care au fost posibilie cu complicitatea tuturor politicienilor si a autoritatilor locale:

Dintr-un circuit al sumei de 4 milioane de euro care a intrat în contul firmei lui Decebal Drăghiș, DD Land Oil Corporate Ltd, din Cipru, o parte din bani a ajuns la societatea The Studio SRL, din Piatra Neamț, societate care avea doi acționari: pe Marius Gruia Novac și pe Gabriel Muraru, intermediarul de succes. De la DD Land Oil Corporate s-au facut 2 plati catre SC The Studio SRL: prima in 5 februarie 2010 in valoare de 86.131 euro cu titlul de participare la capital, și a doua de 40.885 euro reprezentând 50% din companie. Dar totusi sa nu uităm că SC The Studio SRL a fost o favorizată a autorităților din Neamț prin obținerea unui spațiu la subsolul Teatrului Tineretului – un contract extrem de avantajos din care s-a câștigat bani frumoși și, când s-a pus problema părăsirii spațiului din motive de contract european pentru reabilitarea Teatrului Tineretului, a primit o despăgubire substanțială și achitată dubios de confidențial.

draghis-si-muraru-x

DD Land Oil Corporate LTD (cheia unui intreg circuit bancar mafiot) a fost un off-shore din Cipru infiintat in septembrie 2009 la solicitarea lui Decebal Draghis (unul din oamenii de casa a lui Pinalti si un bun prieten cu securistul Gabriel Muraru) de catre SCA Dragan si Mazilu care a facut demersurile pentru infiintarea a doua companii – “DD Land Corporate Cipru” si “Explorer Corporate LTD Belize”, in contul societatii intrand 3.996.000 euro pe baza a doua facturi emise catre Barringwood Investment LTD. Si de aici a inceput ulterior impartirea banilor, printre firmele beneficiare de anumite sume din contract aparand si SC Authentic Travel & Management SA – firma cunoscuta in Piatra Neamt la vremea respectiva. Acest SA a primit o suma mica, de doar 11.965 euro, ca participare la capitalul social, insa nu suma era interesanta ci structura actonariatului unde administrator aparea Decebal Silviu Draghis, ca persoana fizica, si GED OIL Company SRL ca persoană juridica, iar ca actionari Authentic Trustees LTD din Cipru, DD Land Oil Corporate LTD (firma colectoare) si GED OIL Company.

In 2009 o alta firma, D-CON.NET a incheiat cu Barringwood Investment Ltd un contract ce atesta operatiuni comerciale fictive: instalarea de noi versiuni software, upgrade-uri pentru noua versiune software, service pentru versiunea soft existenta, servicii de urgenta pentru “București, Muntenia, Transilvania, Moldova” in valoare de 18.153.000 euro. Barringwood Investment Ltd a incheiat ulterior cu firma DD LAND OIL CORPORATE LTD un contract de suport tehnic si consultanta in valoare de 3.996.000 de euro, iar in baza acestui contract a emis două facturi la data de 09.11.2009 in valoare de 1.664.100 euro, respectiv 2.332.260 euro. Mai apoi, din contul DD LAND OIL CORPORATE LTD au fost efectuate plati catre SC The Studio SRL, SC Authentic Travel & Management SA, SC Stedax International SRL, SC Elcopet Serv SRL, SC Euroconsulting Expert KSRY SRL, Explorer Corporated Limited, SC C&C Business Idea Style SRL, Hypros Accounting Limited, Lightson Industries Limited, tranzactiile efectuate neavand la baza niciun fel de document justificativ.

popasul-haiducilor-piatra-neamt

Restaurantul Popasul Haiducilor de pe Cozla (la capatul telegondolei) era adminstrat de Degebal Draghis care organiza tot felul de concursuri hard-enduro la Piatra Neamt, fiind un personaj-cheie in aplicarea “strategiei turistice la Piatra Neamt”. Legatura cu obiectivele turistice de la Piatra Neamt a fost relevata atunci chiar si de “presa” locala: “Societatea Primariei prin care s-au facut investitiile pentru infrastructura turistica, Perla Invest SRL, va fi data spre administrare pentru 20 de ani firmei Authentic Travel & Management SA”.

Authentic Travel & Management SA avea actionari doua firme înregistrate in paradisul fiscal din Cipru si, cu doar 10%, alta din Romania – Ged Oil Company SRL Bucuresti. Conform unor rapoarte aceasta a avut in anul 2008 un profit net de 2.657.200 lei la o cifră de afaceri de 7,6 milioane de lei, cu un singur angajat………celelalte firme actionare fiind Authentic Trustees Ltd inregistrata in Nicosia – Cipru, cu 50%, si DD Land Oil Corporate Ltd cu 40%.

In anul 2009 securistul Gabriel Muraru vorbea despre turism și dezvoltare la Piatra Neamț, insa trebuie remarcate coincidentele de timp si de capitalizare a DD Land Oil Corporate LTD, cat si “planurile de lansare” in turismul de la Piatra Neamt. Legaturile de afaceri (cu “proiectele europene” de la Piatra Neamt sau cu talhariile de la SALROM) dintre cei doi prin societatea GED Oil Company erau asigurate de numita Diana Claudia Vladescu (care era “cureaua” de transmisie intre Decebal Draghis si securistul Gabriel Muraru) ce figura ca asociat si administrator la Favo Investments & Consulting SRL Bucuresti (firma pe care o preluase de la Gabriel Muraru) si ca administrator la societatea Special Media Events unde actionar unic era Maria Madalina Casvean – omul care se ocupa de restaurantul Popasul Haiducilor de la statia de pe Cozla a telegondolei si o persoana foarte apropiata de Decebal Draghis.

Cladirea in care se afla acum restaurantul Popasul Haiducilor a fost construita pe banii de la Perla Invest, constructie ce a costat 2.000.000 RON, adică 450.000 de euro. Cam mult pentru o constructie normala si pentru o societate a Primariei Piatra Neamt care construia pe bani imprumutati fara a avea un plan de viitor si o strategie bazata pe analize serioase. De la Perla Invest spațiul a ajuns prin inchiriere la Authentic Pub care investisera in amenajare alti 100.000 de euro. Actele privind investitia exista, insa si mai interesant pentru niste procurori ar fi trebuit sa fie cine a facut lucrarilea pentru ca un etaj l-a construit un viceprimar, pe un altul un om implicat in afaceri cu lemn, imobiliare și fotbal, iar restul a fost “executat” de Decebal Draghis.

La contractul cu Perla Invest din 2010 se achita lunar suma de 10.000 lei, cu mentiunea ca vara mai trebuiau dati ceva bani in plus pentru terase, insa interesant ar fi de vazut pentru niste procurori paralizati care a fost legatura dintre Authentic Pub si spatiul de jos de la plecarea telegondolei care a ars, la fel ca si Piata Centrala din Piatra Neamț, exact la timp, cu ajutorul unui fatal scurtcircuit, care sunt datoriile ramase in urma, cum de s-a acceptat situatia respectiva si daca nu cumva bunurile de la Society care apartinea securistului Gabriel Muraru nu au ajuns “legal” la Authentic Pub.

stedax-impex-neamt

Societatea Stedax International este locul de unde s-au cumparat doua apartamente de lux situate în Piatra Neamț. Stedax este societatea care a construit blocul de lângă Agenția de Mediu Neamț, în buricul reședinței de județ, locul unde detinea apartament, printre altii, Vasile Panaite (fost primar de Dragomirești si un important pion pe vremea guvernarilor PDL) si Claudiu Stafie (un alt apropiat al lui Pinalti, fost secretar de stat la Ministerul Economiei si fost consilier judetean). De aici DD Land Oil Corporate Ltd a achizitionat de la SC Stedax International SRL un apartament (contract 255/02.02.2010) pentru care a achitat 55.930 euro: DD Land Oil Corporate Ltd a virat în contul SC Stedax International SRL suma de 56.776 euro la data de 03.02.2010, ulterior firma Explorer Corporated Limited a cumparat de la SC Stedax International SRL apartamentul pentru care a achitat suma de 104.720 euro iar intr-un final acest apartament a fost vandut pentru suma de 40.000 de euro.

La Piatra Neamt STEDAX insemna Cezar Dinescu (fost consilier local in perioada 2004-2008 si fost consilier-sef regional la ANL) care se alaturase initial celor de la PNL pe valul de deschidere si entuziasm de dinaintea alegerilor din 2004. Cat a facut politica Dinescu i-a ramas fidel lui Pinalti, la inceputuri fiind “identificat” prin firma General Construct SA acolo unde avea actiuni, detinea o funcție de conducere si era casatorit cu Daniela, fiica lui Ioan Mancea. Insa viata a facut sa divorteze si sa traiasca o poveste de dragoste si afaceri cu Mihaela Stoica (fost viceprimar si city-manager), dar povestea personala s-a sfarsit brusc dupa alegerile parlamentare din 2008 atunci cand Mihaela Stoica a castigat primul mandat de deputat.

O “afacere” dezvoltata de Stedax in perioada cand funcționa legatura dintre Cezar Dinescu si Mihaela Stoica, a fost ridicarea cladirii pe ruina centralei termice din Piata 22 Decembrie situata intre blocurile cunoscute drept C1 și C2. Interesant este faptul ca, incepand din iunie 2009, in declarația de avere a Mihaelei Stoica aparea un imprumut de 217.000 lei care reprezenta cota unei asocieri in participatiune cu Stedax International SRL, firma in care Cezar Dinescu detinea 75%. De firma s-a ales praful, iar imprumutul s-a regasit pana la declaratia de avere din iunie 2012 insa in luna decembrie a aceluias an la venituri aparea suma de 40.991 lei provenita din lichidarea societatii, acolo unde era “evidentiata” si suma de 446.250 lei obtinuta din vanzarea actiunilor de la Tequila Bowling.

Cu toate ca Cezar Dinescu nu ducea lipsa de lichiditati, dovada regasindu-se in declaratia de avere depusa de acesta la ANL in februarie 2009, asocierea celor doi in afacerea STEDAX ramane un semn de intrebare pentru toata lumea. Dinescu avea în conturi 88.509 lei (din 2006) la Banca Transilvania, 226.587 lei (din 2007) la BCR și 327.000 lei (din 2007) la BRD-GSG. Luand in considerare si imprumutul de 460.345 lei acordat societatii DACINET SRL, dividendele in suma de 104.022 lei de la alt STEDAX (STEDAX Service SRL Piatra Neamț), cat si creditul de 60.900 euro de la BCR, ramane un mare semn de intrebare pentru justitia de la Neamt ce au insemnat banii Mihaelei Stoica in toata aceasta combinatie.

Faptul ca in spatele noilor marionete de la PNL Neamt (fost PDL) inca se afla “greii” si marionetele sale care au devalizat judetul ani de zile, este un lucru cat se poate de vizibil pentru cei cu ceva mai mult de 4 clase primare………insa ce ne facem cu oamenii de stiinta care i-au votat si care, cu siguranta, ii vor vota in continuare?

PS: BUNA DIMINEATA AUTORITATI!

DISTRIBUIE POSTAREA PE: