Talharii de la Ocolul Silvic Vaduri si FURTUL de pamant de la Statul Roman!

Astazi o sa vorbim din nou despre talharii de la Ocolul Silvic Vaduri. Mai exact, despre numitii Munteanu Dumitru (seful ocolului silvic Vaduri) si Smau Iulian (responsabil fond forestier in cadrul aceluiasi ocol) care nu fura doar paduri, ci si terenuri apartinand Statului Roman pe care le dau ca la piata de parca ar fi a lor!

Povestea de fata este despre cum baietii astia doi traficheaza terenuri din domeniul public de parca ar fi la taraba in satul Vadurele: canalul Secu-Vaduri a fost construit in 1971 cand 79.600 mp au fost luati de la Primaria Viisoara si trecuti in administrarea directa a Ocolului Silvic Vaduri pentru constructia canalului – bucata de teren care merge de la intersectia cu Strada Secu pana la varsarea in lac si includea albia, fosta albie in toata latimea ei si malurile. Dupa terminarea canalului pe laterale au ramas bucati intregi de teren, acestea variind in lungime de la 4-5 metri, pana la 10 metri, de o parte si pe alta care, in teorie, ar fi trebuit sa fie “zone de protectie”…dar in realitate, incepand cu anii 2000 au fost lasate sa fie ocupate si ingradite abuziv de lichelele din zona cu complicitatea O.S Vaduri care le-a facut si acte.

cons-pop-vaduri

cons-pop-vaduri-2

Prin 2004, pe malul stang apar 3 oameni cinstiti. Primii 2, Naclad Marius si Gherasim Mircea cumpara teren si isi construiesc “anexe gospodaresti agricole” (adica vile in toata regula, pentru chiori) pe terenurile lor separate de canal prin terenul Ocolului Silvic Vaduri in latime de 4-5 metri, pe toata lungimea. Pentru ca lenea si sefia e mare si niste valori ca ei nu sunt in rand cu fraierii, acestia isi construiesc ilegal 2 poduri ilegale ca sa dea din casa direct in strada de pe malul opus, si uite asa terenul respectiv apartinand Statului Roman devine veranda personala, pentru ca Ocolul Silvic Vaduri nu interesele Statului le pazeste, ci interesele oamenilor cinstiti care il administreaza.

pod-Naclad

Nistor-anexe

Dupa ce a iesit scandal si OS Vaduri e bagat in procese si obligat prin expertiza judiciara sa recunoasca ca zona respectiva, in dimensiunile respective, este in administrarea proprie,

expertiza-dist

Smau si Munteanu o fac lata de tot: muta bornele silvice fix inainte de terenurile celor 2 oameni cinstiti si altfel, pur si simplu din pix, le fac cadou 600 mp ai Statului Roman pe care sa-si faca de cap ca oricum isi construisera poduri ilegale pe el. Toate bune si frumoase pana cand in 2022 Smau si Munteanu se pomenesc cu ditamai controlul direct de la Minister pe cap, control in urma caruia se constata ca oamenii cinstiti tocmai asta facusera – din pix de la o harta la alta Statul Roman a “scapat” de un cadrilater de 600 mp…deloc surprinzator chiar suprafata cu podurile ilegale. Suparati nevoie mare, Smau si Munteanu, pomeniti acum cu toate concluziile trimise la Parchet o lasa mai moale si refac harta ca nu de multe ori se merita sa-ti rupi gatul pentru oameni cinstiti ca Gherasim si Naclad.

harta-OSV-inainte-si-dupa-controlx

raspuns-MMAP

Al 3-lea proprietar de pe acelasi mal (si alt mare constructor de poduri ilegale) este un alt om cat se poate de cinstit: Nistor Ioan, fost consilier local si mana dreapta a penalului de Rotaru (2008-2012) casatorit cu o individa de nota 10 – madam Marinela zburata de la BCR pentru fraude si care s-a dat bolnava de TBC timp de 2 ani de zile incasand ca o hoata ordinara bani de la fraierul de Stat Roman. Dar aici e vorba despre alt personaj pentru ca cine se aseamana se aduna in familie: mai precis ginerele lui Nistor, un fost pseudo candidat ratat la Primaria Alexandru cel Bun – Mugurel! Acest colosal monument de ipocrizie se visa mare primar PNL-ist si inainte de campanie se apucase sa-l spurce pe Rotaru dupa ce 8 ani de zile cat a fost consilier furase cot la cot cu el dar viata i-a dat-o tare de tot peste bot atunci cand Rotaru a sarit barca la PNL si viteazul asta a fost nevoit sa mearga prin toata comuna din nou sa-l pupe-n cur si sa-i faca campanie – mare om, mare caracter!

Mugurel a fost angajat la O.S Vaduri (fost coleg cu Smau si Munteanu) si actualmente detine mai multe firme pe care le tot baga in faliment sa-si piarda urma furturilor (nasul lui de cununie fiind nimeni altul decat numitul Enache). Si uite asa Mugurel se gandeste sa bage si el nitel mana in borcanul cu terenuri a O.S Vaduri si, impreuna cu Smau, muta borna mai inspre canal vreo 3 metri cat sa se apuce el sa refaca cadastrarea lui Nistor si sa haleasca astfel cateva sute de metri patrati. Acolo unde pe harta, pe expertiza judiciara si chiar in propriile acte limita OS Vaduri era la 3 metri jumatate de parapetul metalic al podului, Smau o muta din pix pe parapet lasandu-i astfel lui Mugurel cale deshisa sa refaca cadastrarea si sa o includa fara nici o obiectie la ANCPI din partea O.S Vaduri.

cd-ocpi

coord-213

Asa o sa mai infundati puscaria unii dintre voi angajati prin ocoale silvice care va laudati toata ziua ca voi cunoasteti procurori, judecatori sau personal din servicii pe care ii puteti mitui oricand si ca nimeni nu va poate face nimic…!

PS: REVENIM!