Despre HOTIA cu Piatra lui Craciun – Taramul TALHARILOR Irimia si Carabelea

30/03/2023 by Anonymous Piatra Neamt

Despre HOTIA cu Piatra lui Craciun – Taramul TALHARILOR Irimia si Carabelea

Piatra lui Craciun – Taramul Mosului care s-a transformat ulterior in taramul talharilor (un eveniment de tot cacatul din punctul nostru de vedere) din primarie a scos din buzunarele pietrenilor 800.000 lei pentru ca niste lepre sa imparta ulterior banii publici incasati prin supraevaluarea preturilor.

Marionetele din Primaria Piatra Neamt votate de niste inculti care au crezut in schimbare si in “bunastarea si respectul” promovate de niste scursuri evazioniste autointitulate “jurnalisti” au cheltuit aproximativ 800.000 de lei cu organizarea targului de Craciun. Mai bine de jumatate din aceasta suma a fost folosita pentru achizitia pomului de craciun si inchirierea decoratiunilor de iarna amplasate in parcul central al orasului, locatie in care a fost organizat Targul de Craciun ce a promovat, printre altele, si evaziunea fiscala comisa de catre comerciantii cu tarabe.

Pentru bucata de fier odioasa denumita generic brad artificial repetentii de la primarie au platit din bani publici suma de 53.000 euro, iar pentru restul decoratiunilor de iarna suma de 226.695 lei. In total, cele doua achizitii au costat aproape 500.000 lei (100.000 euro), bani care au ajuns la doua societati comerciale cu stranse legaturi intre ele: una din Germania si cealalta din Bihor. In sedinta din data de 7 noiembrie 2022, Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamt a adoptat HCL 316 prin care, de la bugetul municipalitatii, a fost alocata suma de 600.000 de lei pentru organizarea odiosului eveniment “Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului” insa, ulterior, suma a fost suplimentata pana la 830.000 de lei.

In hotararea din 7 noiembrie se face mentiunea ca cei 600.000 de lei sunt necesari, printre altele, pentru inchirierea a 7 casute pentru comercianti (aia cu evaziunea), inchirierea unui tunel de lumini si figurine luminoase, plata animatorilor pentru Casuta lui Mos Craciun si achizitionarea unui brad artificial de mari dimensiuni. Doar ca, in HCL, nu se face o estimare a costurilor pentru fiecare achizitie/serviciu in parte, toate fiind incluse la gramada.

Ulterior, pietrenii au aflat ca pentru bucata de fier denumita generic “brad artificial” primaria a platit peste 50.000 de euro, in pret fiind incluse, pe langa brad (150.000 lei), un sir luminos de culoare alb-cald (25.000 de lei), servicii de transport (26.000 de lei) si servicii de montaj butaforie+demontaj (19.104 lei). Si aici, un aspect foarte important de mentionat si retinut, este faptul ca primaria a facut atat achizitia bradului, cat si a decoratiunilor de craciun in luna NOIEMBRIE a anului 2022!

La vremea respectiva suma enorma cheltuita cu achizitionarea bradului a starnit un val de numltumire in randul populatiei, val pe care viceprimarul corupt Marius Irimia a incercat sa il potoleasca cumva iesind public si prezentand avantajele aceste achizitii facute la supra-pret vizibilia chiar si de pe planeta Marte, dar fara succes. Insa ce “a uitat” viceprimarul Marius Irimia sa spuna este ca firma care a livrat bradul din fier este din Germania, are legatura cu firma care a inchiriat primariei si decoratiunile, dar si cu firma care, acum 2 ani, a livrat parcul de joaca din strand…un proiect asumat si “semnat” de acelasi oligofren corupt!

In sistemul electronic de achiziții publice (SEAP), firma care a vandut bradul Primariei Piatra Neamt se numeste Justin’s Design SRL care are sediul principal in Stuttgart, Germania, o sucursala deschisa la Oradea si figureaza doar cu un singur brad vandut inca de la infiintare: cel care a ajuns la Piatra-Neamt!

justin-design

Ca reprezentant legal si persoana de contact a societatii figureaza Tiberius Paul Szasz,

paul-tiberius

asociatul unic al firmei Scenoart Construct Group SRL cu sediul in localitatea Haieu, județul Bihor…adica firma care a închiriat Primariei Piatra Neamt decorațiunile pentru targul de craciun contra sumei de 190.500 de lei:

sceno-art

Daca e sa tinem cont si de faptul ca in luna iunie a anului 2021 Primaria Piatra Neamt a platit 377.000 lei aceleiasi firme – Justin’s Design pentru locul de joaca din strand, adica o alta achizitie facuta la supra pret, rezulta clar faptul ca aceste combinatii sunt venite cu dedicatie pe filiera USR-ului care a coalizat cu PNL-ul la primarie pentru devalizarea banului public cu tot felul de lucrari supraevaluate.

Pe incultii de la primarie nici nu mai are rost sa-i intrebam “cheia succesului” unei firme proaspat infiintate care a “castigat” o licitatie publica (cea de achizitionare a ornamentelor pentru craciun) avand cifra de afaceri ZERO, angajati ZERO si datorii de 24.347 – Scenoart Construct Group SRL, licitatie la care nici nu avea voie sa participe in primul an de la infiintare tinand cont ca firma a aparut pe piata in data de 29.12.2021

scenoartx

iar achizitia a fost facuta in luna NOIMEBRIE a anului 2022, adica la 11 luni de la infiintare (sub perioada de 1 an)…insa cu siguranta despre toate astea, plus multe altele, vom citi cat de repede in niste rechizitorii!

Speram ca sunteti mandri in de ce ati votat pana acum (ca prostii, sau pe baza de interes) si va uram in continuare calvar placut pe strazile sparte ale lui Carabelea, ca poate la alegerile urmatoare votati tot cu PNL-ul care si-a batut pula de voi timp de 2 ani de zile atat cu “SMART City”, cat si cu pandemia de care ati cam uitat!

DISTRIBUIE POSTAREA PE: