Voda (braconierul, nu Voda Tepes!), hotul de lemne!

23/07/2022 by Anonymous Piatra Neamt

Voda (braconierul, nu Voda Tepes!), hotul de lemne!

In caz că unii care își mai petrec weekend-urile pe platoul de la Baicu (Bicaz) se miră de ce drumul până acolo arată ca după război, motivul este fix cel din filmarea de mai jos: transportul legal si ilegal de masă lemnoasă!

La Secu (exact înainte de a ajunge la Baicu) există un animal sălbatic pe nume Nelu Vodă care se hrănește cu scoarța de la lemnele pe care le exploatează ilegal din parcela pe care o are în lucru, lemne care pleaca spre diverse gatere din Tarcau si de pe Valea Muntelui!

nelu-voda

Și cum forma de mistreț pe nume Vodă nu se mulțumește doar cu furtul de masă lemnoasă, în timpul liber se mai ocupă si cu braconaj piscicol pe lacul Bicaz. Iar începând de aici povestea devine și mai interesantă: pe lângă plasele monofilament întinse în locuri strategice, mistrețul Vodă mai deține si o păstrăvărie fără forme legale (pentru că la ANPA nu figurează nicăieri) ascunsă extrem de bine…în mijlocul lacului Bicaz, cu vizibilitate din avion. Și dacă asta nu era suficient, tot același mistreț păros pe nume Vodă a avut si câteva dosare penale cu “păstrăv” facute la 50 metri mai sus de recunoscuta păstrăvărie Cheița (acolo unde numai oamenii batuți în cap pot servi masa preparată în bucătăria aia jegoasă). Și toate astea nu se întâmplă de ieri sau de azi!

Poate unii se întreabă unde e poliția de orice fel? Vă răspundem tot noi: poliția T.F care mai are încă un dosar penal în lucru pe numele mistrețului Vodă stă la aceiași masă cu…mistrețul Vodă, la băut și la mâncat…pentru că e trecut în fișa postului să stai la “party” și să bei cot la cot cu inculpatul a carui dosar îl instrumentezi.
Poliția Economică care e prietenă cu Poliția T.F are o bacterie urâtă la stomac de la prea mult păstrăv braconat cu plase monofilament si cu păstrvării ilegale ultra-secrete iar Poliția cu lemnul se ocupă cu “alungatul urșilor” care tot coboară la civilizație pentru ca cel mai probabil au pus botul la alt mistreț (zis și bizon) din presă pe nume Corfu (“redactor-sef” fosă septică tvmneamt.ro) care spunea într-o filmare că “n-au dispărut pădurile deloc…nici din Neamț, nici din România”.

ATENTIE! Mistretul Nelu Voda (cunoscut si ca un betivan notoriu) devine foarte agresiv in momentul in care ii sunt filmate camioanele care transporta ilegal lemn furat din zona Izvorul Alb pe ruta Baicu – Bicaz – Tarcau:

Si afacerile familiei Voda nu se opresc aici: unul dintre baietii lui Voda, Stefan Voda, angajat al Ocolului Silvic Neamt pe spaga si pile (pentru ca nici macar bacalaureatul nu il are absolvit) are in subordine cantonul silvic de la Ata (Tarcau) – Ata Mica si Ata Mare acolo unde, impreuna cu alti padurari defriseaza ilegal padurile comunei!

stefan-voda

cs-ata

Si pentru ca aschia niciodata nu sare prea departe de trunchi, Stefan Voda se ocupa tot cu vanzarea de lemn furat din cantonul silvic pe care il are in administrare, lemn pe care il transporta cu o camioneta, iar pentru asta apeleaza chiar si la cetatenii din comuna pe care ii mai pune sa stea de paza la intrarea in sat si, in caz ca trece politia, sa anunte. Metoda de furt aplicata de catre Stefan Voda (si de restul) e foarte simpla: se emite un aviz pentru o anumita cantitate de lemn care nu corespunde niciodata cu ce se afla incarcat pe masina iar daca politia nu opreste camioneta respectiva pentru a semna avizul respectiv acesta se foloseste in continuare pentru mai multe transporturi in intervalul orar consemnat de…padurar!

Noi nu putem decat sa uram multa sanatate hotilor de lemne din familia Voda si ne dorim ca, in urma unor controale care speram sa vina cat mai repede, sa ii vedem cati mai multi ani in spatele gratiilor, acolo unde le este locul!

PS: in cinstea ta, NELUTU!

voda-mona

DISTRIBUIE POSTAREA PE: