Piatra Neamt, perla talharilor: securistul Gabriel Muraru (partea 1)

28/02/2023 by Anonymous Piatra Neamt

Piatra Neamt, perla talharilor: securistul Gabriel Muraru (partea 1)

De prietenul cel mai bun a lui Mihai Apopii, Gabriel Muraru (nume de cod “tanchistul”) se leaga multe nenorociri petrecute in Neamt!

Fost sef al SRI Bacau si ulterior ajuns sef al SRI Vrancea in locul colonelului Costel Mateescu, Gabriel Muraru este un personaj toxic plecat de la Neamt cu afaceri “bomba” care au mers pana la nivel național. Fost ofițer al armatei române si “reorientat” la ordin a ajuns in 1997 să lanseze firma Dinasty, împreună cu fosta sa soție……un brand cunoscut care aspira la topul “Adevărul 500 miliardari”. Ca fost ofiter de armata, securistului Gabriel Muraru nici prin gand nu-i trecea ca peste cativa ani va ajunge creator de moda si patron de cafenele, lucru care s-a si intamplat pana la urma.

Povestea personajului care plecase de la o cravata si devenise un succes parea o poveste de vis in Piatra Neamt insa Gabriel Muraru devenise peste noapte priceput la toate: turism (cu telegondole), sare, cafenele, constructii, consultanta (inclusiv pe proiecte europene) si energie. Faptul ca a fost mana dreapta a lui Pinalti camuflata in consilier dupa ce s-a convins ca epoca PSD-ului nu mai era de actualitate la Piatra Neamt, cat si apartenenta la trupa baietilor destepti din care faceau parte numietii Claudiu Stafie, Ovidiu Mihaila, Stejarel Nistor, Mihai Chebac, Handaric, Decebal Draghis etc. trimisi la Bucuresti sa reprezinte interesele PDL-ului local (adica actualul PNL) nu este o necunoscuta pentru noi, insa Muraru a stat de fapt langa Pinalti atata timp cat s-a putut folosi de relatiile acestuia.

gabriel-muraru-securist-neamt-1

Securistul Gabriel Muraru a fost cel care trebuia sa gestioneze partea de turism la Piatra Neamt si, in calitate de consilier a lui Pinalti, a avut mai mult iesiri in spatiul public unde a prezentat principalele directii de dezvoltare turistica locala: Pietricica, o baza nautica pe lacul Batca Doamnei, Cozla, partiile de schi, strandul, instalatiile de nocturna si instalatiile de transport pe cablu (telegondola, etc). Si așa a inceput povestea firmelor sale care au “investit” in turismul nemtean, avandu-l alaturi pe Decebal Draghis, unul dintre beneficiarii “strategiei turistice” de la Piatra Neamt.

05

Si uite asa, Favo Investments & Consulting SRL (firma apartinand lui Gabriel Muraru care castiga in mod surprinzator cele mai importante contracte ce urmau a fi implementate in Neamt) s-a ales cu trei contracte de la Primaria Piatra Neamt: pentru aproximativ 100.000 de euro, firmele Favo Investments & Consulting SRL si Euro Building SRL trebuiau sa restaureze si sa puna in va­loare zona istorica si culturala Curtea Domneasca, cele doua firme obtinand si un alt contract in valoare de aproximativ 150.000 de euro pentru servicii de asistenta tehnica prin diriginti de santier. Dar cireasa de pe tort a reprezentat-o cooptarea acelorasi firme in proiectul “Dezvoltarea Infrastructurii turistice pe masivul Cozla” eva­luat la peste 58 de milioane de lei, la care Uniunea Europeana a contribuit cu 23,2 milioane de lei, proiect in cadrul caruia urmau sa acorde asistenta tehnica si sa ofere inspectori de șantier. Intre timp, Favo Investments & Consulting SRL, impreuna cu KPMG Romania, au semnat un contract de consultanta cu Electrica SA in valoare de 1.39 milioane de lei pentru atragerea fondurilor europene.

salrom

Cu 2 luni inainte de a ajunge manager al Societatii Nationale a Sarii (SALROM), Gabriel Muraru a dat marele tun: Favo Investments & Consulting SRL a semnat cu SALROM un contract de consultanta pentru un program de achizitii de utilaje si echipamente de productie in valoare de 3.5 milioane de euro, bani proveniți din fondurile europene. La scurt timp dupa ce a fost instalat pe scaunul de director general al SALROM, Muraru si-a cedat oficial firma pentru a-si pierde urma insa, dupa impartirea posturilor intre baronii PDL (care astazi conduc din spate actualul PNL), Gabriel Muraru primisera noi atributii, acesta fiind numit director la SALROM – Societatea Națională a Sarii. Cat de mult au contat facultatea de istorie, experienta in vanzarea de cravate sau studiile militare doar niste alti baieti cu ochi albastri ne-ar putea spune, insa Gabriel Muraru ajunsesera un fel de Dumnezeu pentru una dintre cele mai importante bogatii naturale ale României dar, imediat dupa venirea la putere a USL-ului, Gabriel Muraru pierdusera prima pozitie in Salrom si s-a orientat (cu sprijinul mai multor oameni de afaceri locali) spre alte domenii de activitate.

oana-bulai-salrom-psd

Acuma ar fi urat din partea noastra sa nu mentionam faptul ca pe la aceasta societate a trecut si bandita PSD-ista Oana Geanina Bulai (fost consilier de stat pe probleme de educatie si sanatate in aparatul de lucru al fostului premier PSD Viorica Dancila si fost consilier al presedintelui Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene) care a fost numita membru provizoriu si presedinte al Consiliului de Administraţie al SALROM, si care, la randul ei. a supt bani publici atat cat a putut. Aceasta il inlocuise ca membru provizoriu in CA pe Andrei George Ursarescu, fiul lui Dorinel Ursarescu – fost consilier al presedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) Gigi Dragomir si fost parlamentar PNL si ALDE de Neamt. Andrei George Ursarescu renuntasera la mandatul de administrator al SALROM la sfarsitul lunii octombrie 2018 iar Oana Gianina Bulai a fost numita ulterior si presedinte al Consiliului de Administratie al SALROM in locul directorului general al societatii, Constantin Jujan – fost sef al Complexului Energetic Hunedoara. Totusi, sa ne reamintim faptul ca, inca de pe vremea cand Pinalti si Dorinel Ursarescu erau pe cai mari in politica, Andrei George Ursarescu a fost ca un magnet pentru afacerile cu energie ieftina impreuna cu fiul lui Gheorghe Stefan in binecunoscuta “Green Energy” pe o filiera liberala si a serviciilor secrete.

transelectrica-gabriel-muraru

La fel ca si Hidroelectrica, Transelectrica a reprezentat o nisa de supt pentru baietii destepti care se abonasera la banii publici pe filiera PDL-ului, astfel ca filiera mafiota de la Transelectrica avea doua firme capusa: Teletrans si Smart. Prin cele doua se formasera o retea mafiota al caror activitati au adus prejudicii imense economiei si sigurantei nationale. Aici, securistul Muraru fusese propus pentru functia de director la SMART – Societatea Comerciala pentru Servicii de Mentenanta a Transelectrica ce se ocupa cu reparatii si revizii la echipamentele institutiei insa, pe langa acest rol, mai exista inca unul: acela de a asigura sumele de bani necesare firmelor de casa. Potrivit unui contract, Transelectrica isi asigura serviciile SMART pentru fabuloasa suma de 361.341.361 lei, contract care se intindea pentru perioada 2012-2015, aceasta fiind miza pentru care smecherii interesati de afaceri in domeniul energiei din Neamt l-au propulsat pe Gabriel Muraru la aceasta firma capusa. Iar cu ajutorul lui, baietii “liberali” de la Neamt au supt bani publici cum au putut:

“Serviciilor de cosire și îndepărtare a vegetației în stații electrice și centre” le-au fost alocate sute de mii de euro – in frunte se afla Sucursala de Transport Craiova cu 45.977 de euro, urmată de ST Pitești (34.264 de euro) și București (29.103 de euro), iar aa Bacău și Timișoara aceleași servicii erau denumite “servicii de înlăturare a buruienilor din stațiile de transformare din cadrul ST Bacău/ Timișoara” și costau 34.483 de euro, respectiv 36.782 de euro.

Printre alte mizilicuri, mai numaram: “Agende personalizate” – 64.000 lei, “Albume de colecție” – 64.000 lei, “Articole decorative” – 64.000 lei, “Cadouri simbolice diverse ocazii din fondul de protocol” – 64.000 lei, “Calendare” – 64.000 lei, “Insigne” – 64.000 lei, “Panouri de semnalistică interioare și exterioare” – 64.000 lei, “Panou de afișaj tip banner” – 64.000 lei, “Pliante” – 64.000 lei, “Produse informative și de promovare” – 64.000 lei, “Trofee, plachete, diplome, medalii, casete pluș” – 64.000 lei, “Steaguri, fanioane și alte articole personalizate din panză” – 64.000 lei, “Hărți” – 60.000 de lei, “Felicitarea de Crăciun personalizată” – 25.000 lei, “Pixuri personalizate” – 20.000 lei, “Pungi hârtie personalizată” – 40.000 lei, “Trusă personalizată (pix+stilou+creion)” – 40.000 lei, “Vin spumant sau șampanie” – 5.000 lei, “Pișcoturi” – 1.000 lei, “Cafea” – 30.000 lei, “Ceai diverse sortimente” – 10.000 lei, “Cești pentru cafea” – 11.500 lei, “Farfurii de porțelan” – 4.500 lei, etc.

CONTINUAM MAINE SEARA!

DISTRIBUIE POSTAREA PE:

Facebook

Google Plus

Follow Me on Pinterest
  • Pinned: 8 Apr 2023
  • Pinned: 1 Apr 2022
  • Pinned: 1 Apr 2022
  • HackersPinned: 1 Apr 2022
  • Pinned: 1 Apr 2022