Nenorocirile securistului Valentin Balanescu de la mesagerulneamt.ro

01/08/2022 by Anonymous Piatra Neamt

Nenorocirile securistului Valentin Balanescu de la mesagerulneamt.ro

În campania electorală a lui Traian Băsescu la Neamț, lui Gheorghe Stefan i-a fost recomandat pe filiera Lucian Pahonțu (director SPP) să colaboreze pe toate planurile, inclusiv pe cel informativ, cu jurnalistul Valentin Bălănescu.

Pinalti a rămas surprins la acea vreme, mai ales că telefonul prin care era anunțat despre ce are de făcut venea dintr-o zonă extrem de delicată: cea a consultanților lui Traian Băsescu. Dupa ce a primit telefonul, Pinalti s-a conformat imediat, însa din analiza financiară a firmelor lui Valentin Bălănescu rezultă clar modul în care a supt din bani publici miliarde de lei în toți acești ani. Însă Pinalti, bandit: și-a dorit să controleze toată presa locală de la Neamț si a finanțat ulterior apariția ziarului Vestea, proprietatea evazionistului și hoțului de portofele Vinca. De ce oare l-ar fi sunat pe Pinalti oameni importanți ca acesta să intervină pentru Valentin Bălănescu? vă spunem noi:

În anul 2004 Bălănescu era un coate goale dupa eșecul campaniei lui Ion Rotaru de la Primăria Piatra Neamț caruia i-a fost strateg alături de Dan Constantin, aflat la începutul carierei sale pe plan politic. Însă “Benone” colabora cu securitatea înca de pe vremea cand își turna colegii de catedră la Odorheiul Secuiesc iar pentru el a intervenit unul din oamenii de legătură: un securist bătrân din vechea rețea cu care Bălănescu se întâlnea in desele sale vizite la Sibiu. De fapt, lui Traian Băsescu i-a fost recomandată o întreagă rețea de “jurnaliști” din tot județul Neamț și din toată țara, rețea pe care să o folosească în promovarea imaginii sale și a baronilor locali ai PDL-ului de la acea vreme.

Dincolo de orice, Valentin Bălănescu este unul dintre cei mai bogati jurnaliști din Moldova, reușind să se infiltreze în toate guvernările locale și să șantajeze pe toată lumea. Nu știm de unde vine disperarea asta după bani dar vă putem prezenta două nume care de-a lungul timpului au cotizat la greu în buzunarul lui Benone de frică să nu fie “deranjați” de acesta: în topul finațatorilor se află Mihai Apopei – președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț și președinte al firmei “TEHNOPROD”, urmat de Petru Paleu care poate confirma oricând sutele de milioane platite lui Balanescu ca acesta să tacă din gură. Iar în balanța pe ultimii 15 ani a firmei “TEHNOPROD” se regăsesc facturi contabile din care rezultă plata lunară a taxei de protecție făcută către Valentin Balanescu.

După anul 2016 “Benone” s-a infiltrat și în cercurile lui Ionel Arsene iar omul de legătură care i-a furnizat lui Bălănescu contracte de publicitate electorală pentru PSD este nimeni alta decât gheișa Oana Bulai (sau “Ștefana”), fost Consilier de Stat al Primului Ministru și actual Deputat PSD de Roman. Și uite așa Valentin Bălănescu a incasat pe sub mânecă miliarde de la PSD în timp ce prin articolele scrise de el dădea impresia de jurnalist corect și imparțial.

În încheiere, o să le răspundem pe scurt celor care ne-au întrebat mai multe detalii despre Maricica Stănescu:

Din postura de asociat al firmei “URSULETI SA” care era administrată în acte de către Maricica Stănescu, Valentin Bălănescu a furat toți banii firmei iar datoriile în valoare de 406.334 RON (banii furați de Benone) au rămas pe umerii femeii nevinovate. După declararea falimentului, Maricica Stănescu a rămas bună de plată și umbla din poartă în poartă cerând bani de mâncare pentru că mare parte din pensia ei acoperea frauda și japca făcută de Bălănescu.

După ani la rând de chin, exasperare și supărări, Maricica Stănescu s-a îmbolnăvit și a încetat din viață iar licheaua securistă și-a continuat liniștită munca de jurnalist formator de opinie la Mesagerul de Neamț.

Dacă rudele sau cunoscuții Maricicăi Stănescu citesc cumva această postare, avem rugămintea ca data viitoare când mai merg la mormântul acesteia să aprindă o lumânare și din partea noastră!

PS: DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

DISTRIBUIE POSTAREA PE:

Facebook

Google Plus

Follow Me on Pinterest
  • Pinned: 8 Apr 2023
  • Pinned: 1 Apr 2022
  • Pinned: 1 Apr 2022
  • HackersPinned: 1 Apr 2022
  • Pinned: 1 Apr 2022