Din culisele lui Liviu Harbuz, curva cu 7 fete din politica nemteana!

25/08/2022 by Anonymous Piatra Neamt

Din culisele lui Liviu Harbuz, curva cu 7 fete din politica nemteana!

Continuăm cu încă un tâlhar din politica nemțeană care a ajuns să măture praful din Primărie după două campanii electorale eșuate unde singura modalitate folosită pentru a obține voturi a fost MITA:

Liviu Harbuz a fost mâna moartă folosită și manevrată de Pinalti și Culiță Tărâță în bătălia pentru “colegiul blestemat” din județul Neamț – Colegiul nr. 6. După moartea lui Victor Surdu, Liviu Harbuz a fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii (totodată fiind și omul de casă a lui Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta) și a fost trimis să lupte într-un blat electoral împotriva lui Adrian Rădulescu zis “Piticul”, cel care devenise ulterior Deputat, Liviu Harbuz pierzând mai apoi bătălia după cum era scenariul.

Harbuz sugea în același timp de la două oi: de la Pinalti și de la Culiță Tărâță. La data alegerilor Liviu Harbuz gestiona prin firma “SC Win Win Business SRL” pe care o controla 8 din cele 11 contracte pentru formarea profesională a fermierilor, valoarea acestor oferte fiind de aproximativ 10 milioane de euro + TVA.
Legătura dintre Liviu Harbuz și PDL pe care securistul Traian Băsescu o știe poate fi ușor demonstrată, însă la vremea respectivă s-a facut mare vâlvă pe marginea contractului de pregătire profesională a fermierilor din zona Nord-Est și Sud-Est, contract atribuit la 13 aprilie 2011 asocierii condusă de “SC Win Win Business SRL”, contract cu o valoare de 436.500 RON + TVA.

Ceea ce puțină lume știe este faptul că la alegerile Parlamentare ulterioare Adrian Rădulescu (omul securistului Traian Băsescu și artizanul afacerii “NANA”) candida la Dâmbovița acolo unde organizația PSD era condusă de Adrian Țuțuianu, fost Ministru al Apărării și fost coleg de partid cu Liviu Harbuz la PRO România. Dâmbovița era controlată atunci de baronul portocaliu Florin Popescu (omul lui Pinalti și al Elenei Udrea) care a dat mână liberă firmei “SC Win Win Business SRL” aparținând fostului social-democrat Liviu Harbuz. Mai exact, Liviu Harbuz era omul PDL-ului infiltrat în PSD, exact ca Oana Bulai.

Cea care știe totul despre ascensiunea lui Liviu Harbuz este o femeie, pe numele său Bărbulete Oana Steliana. Imediat după ce Harbuz este numit Secretar de Stat, la data de 31.07.2009 acesta este identificat ca fiind persoana care conducea “SC Agririsc Consulting SRL”, firmă înființată în 2005 pe care o părăsește imediat, în locul său venind Oana Bărbulete, femeia care îl va avea la mână toata viața. Ulterior și Oana Bărbulete părăsește firma, fiind înlocuită cu Miclaus Stefan-Adrian, asociatul lui Liviu Harbuz din “SC Salmavet Comimpex – Servicii Veterinare Speciale”, firmă care gestiona Clinica Veterinară de la Ilioara, singurul business pe care Liviu Harbuz l-a recunoscut public. Pe data de 10.05.2010 denumirea firmei “SC Salmavet Comimpex – Servicii Veterinare Speciale” este schimbată în “SC Win Win Business SRL” și astfel Liviu Harbuz reușește să se pună la adăpost.

În 2016 Ionel Arsene cade într-o mare capcană: în vila sa de pe str. Uranus din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan pune la cale un plan prin care își propunea să joace la două capete. Proaspăt eliberat din pușcărie, Pinalti avea interesul ca toate tâlhăriile făcute în mandatele sale de primar să fie îngropate cât mai bine iar pentru asta trebuia sa îi controleze pe ambii candidați cu șanse reale inscrisi in cursa electorala pentru Primăria Piatra Neamț: pe Dragos Chitic (fost colaborator al SIPI), cel pe care Pinalti îl controla deja pentru că acesta fusese angajatul lui Mihai Apopei la TEHNOPROD (Apopei garantând pentru discreția acestuia), și pe Liviu Harbuz.
Între Liviu Harbuz și Pinalti s-a consolidat o relație puternică, mai ales că Gheorghe Ștefan avea o cârtiță bine infiltrată în PSD: pe Dan Vasile Constantin, prieten la cataramă cu Liviu Harbuz. Pinalti i-a promis lui Harbuz ca îl va elimina pe Ionel Arsene, că acesta va ajunge la pușcărie și că astfel ar fi putut ajunge Președinte al PSD Neamt. Însă Pinalti a recurs și la un plan B de care nu știa nimeni: l-a infiltrat în cercul lui Ionel Arsene pe Vasile Panaite care primise misiunea de a se lipi de Oana Bulai, de a intra în grațiile divei și de a accede la o funcție publică importantă. Ce a urmat:

Pinalti îl denunță pe Arsene (martorul celor de la DNA fiind Vasile Panaite) iar Ionel este arestat preventiv, însa nu inainte ca Oana Bulai sa îl determine pe Arsene să îl promoveze ca Prefect tocmai pe martorul principal al DNA împotriva sa: pe Vasile Panaite.

Sub oblăduirea Colegiului Medicilor Veterinari pe care l-a condus mai bine de un deceniu, Liviu Harbuz a fost identificat ca fiind artizanul afacerii RECS, o bază de date națională aflată sub umbrela CMV. Folosind mai multe firme fantomă, Liviu Harbuz s-a îmbogățit substanțial și de pe seama importurilor de microcipuri. În perioada 2014 – 2018 importul de microcipuri a înregistrat un trend ascendent, Liviu Harbuz fiind capul rețelei naționale de importuri de microcipuri. Totul se realiza printr-o încrengătură complicată de firme și cu ajutorul unor interpusi tocmai pentru ca Liviu Harbuz să camufleze întreaga operațiune iar ițele anchetelor să nu ajungă la el.

Mafia microcipurilor a încasat o lovitură puternică în 2018 atunci când o asociație pentru protecția animalelor a câștigat în instanță, microcipul nemaifiind obligatoriu. Pentru cunoscători, s-a demonstrat că vaccinarea antirabică nu trebuie condiționată de microcipare. Însă nu are rost să îl plângem pe Liviu Harbuz deoarece acesta și-a făcut “plinul” în perioada de glorie a microcipurilor iar acum se concentrează pe maximizarea veniturilor pe care le încasează de pe filiera taxei de protecție din ANSVSA.
Practic, Liviu Harbuz și-a întins tentaculele in tot sistemul sanitar-veterinar din România iar cu această ocazie procurorii DNA ar trebui să cerceteze următoarea informație: Georgiana Ștefan (fiica lui Gheorghe Stefan) care este proprietara unui Holding Imobiliar pe Coasta de Azur ar fi fost în spatele unei firme care s-ar fi ocupat cu importul de microcipuri, import de pe urma căruia ar fi încasat sume substanțiale.

Revenind la caracatița DSV-urilor, Liviu Harbuz a călcat pedala folosindu-se de Colegiul Național al Medicilor Veterinari, o asociație profesională ce încaseaza o cotizație lunară de minim 30 RON de la toți medicii veterinari din țară. Avizul de liberă practică al unui medic veterinar nu poate fi eliberat fără aprobarea Colegiului Medicilor Veterinari însă Liviu Harbuz controlează peste 70% din filialele județene ale colegiului unde acesta și-a plasat oamenii de încredere pe care îi mulge permanent. Potrivit unor prevederi legale, medicii veterinari din toată țara sunt obligați la pregătire profesională continuă, aceștia având nevoie anual de minim 120 de puncte credit care se plătesc ca la piață iar firmele autorizate să organizeze aceste cursuri aparțin, din câte se pare, unor prieteni apropiați a lui Liviu Harbuz.

În judetul Neamț DSVSA era condusă de ani buni de către “dinozaurul” Sorin Ulea zis Lănțău, omul care controla mafia păcănelelor din Roman și care deținea circumscripție veterinară, Ulea fiind implicat totodată în mai multe dosare privind sacrificarea, traficul și comercializarea de carne în mod ilegal. Sorin Ulea nu a fost mișcat niciodată de la șefia DSVSA pentru că DSVSA a fost mereu pușculița PDL-ului, cotizând lunar atât la Pinalti, cât și la Liviu Harbuz.

Odată cu venirea PSD-ului la guvernare, Sorin Ulea a rămas pe funcție fiind sprijinit de actualul Deputat de Roman: Oana Geanina Bulai. Ulea încasa un salariu nesimțit de peste 13.000 lei/lună la care se mai adăuga și sporul pentru condiții grele (căci e grea șpaga!), însă Ulea era implicat și în mai multe scandaluri precum executarea la comandă a Holdingului TCE 3 Brazi sau lipsa certificatului ORNIS pe perioada cât a fost la conducerea instituției. Nici directorul adjunct Lipan (susținut în PSD pe filiera Emiliei Arcan) nu o ducea deloc rău cu cele câteva zeci de mii de lei încasate lunar pentru care nu mișca un deget.

În ceea ce privește mafia angajărilor în DSVSA Neamț, toate drumurile duceau la Sorin Ulea care încasa sume rotunde de pe urma șpăgilor primite de la angajări și de pe urma controalelor la circumscripțiile veterinare care se făceau dupa bunul plac al directorului, unele circumscripții fiind controlate în amănunt iar altele nefiind verificate cu anii. Și tot la DSVSA Neamț existau funcționari publici care dețineau circumscripții veterinare prin interpuși: ca de exemplu, pensionari în vârstă de 85 ani care luau pensie dar aveau și circumscripție. Cu alte cuvinte, DSVSA Neamț a fost și este în continuare un sat fără câini, toate acestea întâmplându-se sub privirile lui Liviu Harbuz care distruge sistemul sanitar-veterinar de ani buni fără ca nimeni să îl fi deranjat vreodată.

PS: NOT SO SMART, PEPENAȘ!

1

2

3

4

5

6

7

8

DISTRIBUIE POSTAREA PE: