Despre cenzura de la Piatra Neamt si administratorii care merita felicitati pe bune!

28/03/2022 by Anonymous Piatra Neamt

Despre cenzura de la Piatra Neamt si administratorii care merita felicitati pe bune!

Poate ca e greu de crezut pentru unii, asa cum a fost si pentru noi o buna perioada de timp, insa la Piatra Neamt mai exista si persoane oneste si impartiale atunci cand vine vorba de cenzura online! Despre ce este vorba:

Asa cum stiti, de-a lungul timpului, desi SITE-UL www.anonymouspiatraneamt.com nu a putut fi cenzurat si nici nu va putea fi cenzurat vreodata, pagina noastra de facebook “Anonymous Piatra Neamt” a tot fost inchisa si redeschisa de zeci de ori, lucru care pe noi nu ne-a deranjat cu absolut nimic…ba din contra, chiar ne-a bucurat pentru ca ceea ce incercam noi sa expunem (contrar unor jeguri infecte “din presa” care spun ca “ce vezi nu-i adevarat” desi probele prezentate mereu de noi le-au dat peste bot fara orice alta explicatie sub forma de text) deranjeaza, iar asta e si unul din scopurile noastre: SA DERANJAM!…si nu doar pe coruptii si evazionistii pe care ii expunem, ci si pe AUTORITATILE COMPETENTE care se afla intr-o stare de somnolenta din care trebuie sa se trezeasca pentru a-si face datoria. Iar aceleasi jeguri infecte care s-au simtit deranjate si au consumat resurse mai mult sau mai putin importante doar ca sa ne cenzureze pe noi pe facebook (singurul lucru pe care il pot face, de altfel!) nu inteleg faptul ca noi oricand putem renunta la pagina de facebook si putem distribui postarile direct din site cu profile “anonimoase” (ca sa ii si citam) pe grupurile de facebook, astfel eliminand necesitatea paginii de facebook care nu este altceva decat o momeala pentru fraieri, in caz ca nu s-au prins (si nu s-au prins, ca altfel nu isi mai storceau creierii cum sa ne cenzureze cu “standardele comunitatii facebook” si de unde sa faca rost de mai multi utilizatori care sa dea reporturi, utilizatori care au facu-o benevol sau platit, in urma zecilor de rugaminti)!

Revenind la subiectul initial, pe facebook exista foarte multa cenzura: atat din partea angajatilor facebook cat si din partea administratorilor diverselor grupuri de facebook. Daca pe angajatii facebook trebuie sa ii anunte cineva de “incalcari ale standardelor comunitatii” prin rapoarte trimise de catre utilizatori, pe unii administratori a grupurilor de facebook e suficient sa ii atentioneze persoane din sfera politica sau din sfera “jurnalistica”. Cum e treaba cu grupurile de facebook?

In caz ca unii nu ati observat deja, UNELE grupuri de facebook care au un numar mare de membrii (de obicei, de la 4.000 in sus) ori au fost create inca de la inceput in scop electoral, ori au devenit pe parcurs uneltele de propaganda ale politicienilor si ale gunoaielor din mass-media care trebuie sa le serveasca idiotilor fara creier postari propagandiste de orice fel. La Piatra Neamt cam un sfert din grupurile de facebook mijlocii si mari (ca numar de membri) sunt controlate ori de politicieni in mod direct care dau ordine administratorilor grupurilor, ori de gunoaiele din presa locala (controlate tot ce aceiasi politicieni jegosi) care au rol de moderatori si care pot sterge continut dupa bunul plac, alaturi de administratorii aferenti.

Din 2019 si pana astazi noi ne-am lovit de zeci de ori de aceasta problema a cenzurii pe grupurile de facebook: ba ne-au fost sterse postarile fara sa ne dea afara userul de pe grup, ba ne-au blocat de tot de pe grup si nici nu l-am mai gasit dupa la “cautare grupuri”, ba ne-a fost blocat dreptul de a posta fara aprobarea in prealabil din partea unui administrator sau moderator, aprobare care nu a mai venit niciodata (in ideea ca poate nu ne dam seama de cenzura subtila). Dintre toate aceste grupuri, unul singur ne-a impresionat: “Piatra Neamt-orasul nostru!”:

grup-1

Acest grup de facebook administrat de catre “Asociatia NICU ALBU Piatra Neamt” este unul dintre grupurile cele mai mari din judet, cu 67.500 membri, si unul din grupurile in care noi distribuim postarile cel mai des. Pe langa administratorul grupului “Asociatia NICU ALBU Piatra Neamt”, acest grup este moderat si de cativa “jurnalisti” si politicieni locali care pot sterge si/sau aproba orice dupa bunul lor plac. Vazand ca postarile noastre de pe grup din ultimul timp ori erau sterse imediat dupa aprobare, ori nu mai erau aprobate deloc din start, am decis sa contactam direct, printr-un mesaj privat, administratorul grupului: “Asociatia NICU ALBU Piatra Neamt”. Le-am explicat cum sta treaba, le-am spus si cine ne cenzureaza (pentru ca noi stim exact cine ne-a cenzurat pe toate grupurile de facebook de-a lungul timpului, insa asta este un subiect pe care il vom aborda separat) si am cerut niste explicatii pentru cenzura (si nu ca ne-ar fi pasat noua de faptul ca puteam sau nu posta pe grup pentru ca postarile noastre oricum ar fi ajuns la public, cu sau fara grupul in cauza) doar ca sa vedem pana unde pot merge sferele de influenta, mai ales ca pe grup era “reteta perfecta” de politicieni si catelusi autointitualti “ziaristi”, la un loc. Si de aici incepe marea surpriza, spre mirarea noastra:

Administratorul grupului “Asociatia NICU ALBU Piatra Neamt” ne-a raspuns imediat, si-a cerut scuze pentru neplacerile create, a promis ca va investiga problema si ca va reveni cu un raspuns in cel mai scurt timp posibil. Dupa alte cateva ore de asteptare (spre surprinderea noastra, din nou, pentru ca ne-am fi asteptat la cateva zile spre deloc) “Asociatia NICU ALBU Piatra Neamt” ne anunta ca a investigat problema, confirma faptul ca cel care ne-a cenzurat intr-un mod cat mai comunist posibil si fara vre-un motiv anume era persoana indicata de noi si ne asigura ca problema a fost rezolvata. Si chiar a fost rezolvata, pentru ca acum putem posta din nou pe grup fara a fi cenzurati de niste jeguri comuniste care mimeaza democratia in mediul online doar de fatada, iar cu aceasta ocazie vrem sa le MULTUMIM celor de la Asociatia NICU ALBU pentru CORECTITUDINEA de care au dat dovada fata de noi! Si ca sa demonstram faptul ca oricand putem fi si domni, cu toate ca am facut capturi de ecran la conversatia privata pe care am avut-o cu cei de la NICU ALBU pe facebook pe acest subiect, nu o vom publica niciodata decat cu acordul lor (daca situatia o va cere vreodata), desi am putea sa o facem oricand, fara nici un fel de aprobare si indiferent de situatie.

Concluzia: pentru noi, asta a fost o dovada de democratie virtuala si de sustinere a dreptului la libera exprimare in mediul online, in limita bunului simt! Si daca tot am atins acest subiect al cenzurii de pe grupurile de facebook, mai este un grup destul de mare (ca numar de membri) care a dovedit in timp faptul ca sustine dreptul la libera exprimare in mediul online vis-a-vis de postarile noastre: “Esti din Piatra-Neamt Daca ..”, grup al carui administratori merita toate felicitarile si simpatia noastra!

grup-2

In incheiere, lasam un mesaj pentru MODERATORUL PETARDA care ne tot cenzura pe grupul “Piatra Neamt-orasul nostru!” administrat de catre “Asociatia NICU ALBU Piatra Neamt” si moderat de diversi jurnalisti si politicieni locali:

DUPA CE TI-AI DAT SINGUR LA MUIE DIN CAUZA FRUSTRARII ACUMULATE DE-A LUNGUL TIMPULUI SI DIN CAUZA COMUNISMULUI CARE ZACE IN TINE, LUCRURI CARE TE-AU AJUTAT SA ITI PIERZI SI ROLUL DE MODERATOR AL GRUPULUI IN CEL MAI DEMOCRATIC MOD POSIBIL, ITI MAI DAM SI NOI INCA O DATA LA MUIE, CA SA FIE IN BAFTA TA!

PS: pentru cei care ati inteles din aceasta poveste faptul ca noi “ii pupam in fund” pe administratorii grupurilor prezentate mai sus, nu putem sa va spunem altceva decat ca sunteti la fel de CRETINI ca si MODERATORUL PETARDA: cu sau fara grupurile respective, cu sau fara cenzura partiala, nimeni nu ne poate opri complet vreodata!

Anonymous-wallpaper-by-georgekev-e1-Free-on-ZEDGE.jpg

DISTRIBUIE POSTAREA PE: