Ilegalitatile lui Ionut Corfu si brandul furat TVMNEAMT.RO

TELE M Neamț, ulterior devenită TVM Neamț, a fost înființată de către Țocu Iulian sr. împreună cu securistul Valentin Bălănescu, trust de presă care funcționa pe firma „SC TELE M INVEST SRL”.

Dan Misăila a încercat să pună mâna pe această televiziune (care avea la vremea respectivă o cotă de piață de peste 80.000 euro) pentru a face marea cu sarea însă, din cauză că planurile de a depăși un anumit număr de audiență cu diferiți moderatori nu au avut succes, „Mistrețul” a dus toată afacerea în faliment și a distrus-o. Și pentru că această „distrugere nevinovată” trebuia să fie pusă în cârca cuiva, Bălănescu și cu Misăila au încercat, prin diverse metode de cea mai joasă speță, să arunce mortul în ograda unor diverse persoane.

Numele securistului Valentin Bălănescu camuflat în presa nemțeană începând cu anul 1990 după ce a primit ordin să părăsească Odorheiul Secuiesc unde risca să fie linșat de oamenii pe care îi turnase fără rezervă la securitate apare într-o sesizare adresată Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție acolo unde un magistrat nemțean a fost cercetat în dosarul escrocheriei lui Bălănescu. Plângerea o viza pe Judecătoarea Maria Atudosiei care a judecat „după ureche” dosarul nr. 4459/103/2009 al Tribunalului Neamț – secția Comercială de Contencios Administrativ și Fiscal. Practic, ce a făcut magistrata: a dispus dizolvarea societății „SC TELE M INVEST SRL” (firma care opera licența audio-vizuală pentru postul de televiziune TELE M Neamț, ulterior devenit TVM Neamț) prin sentința comercială nr. 1042/F pronunțată în ședința publică din 2.10.2010 fără a audia persoanele care îl puteau incrimina pe Valentin Bălănescu.

Ulterior, a fost atrasă răspunderea materială a ultimului administrator (care a administrat firma doar 1 an de zile) iar numitului Bălănescu Valentin, fost administrator direct și prin interpuși al acestei societăți vreme de mai bine de 5 ani, judecătoarea nu-i reproșase absolut nimic. Nu fusese citat în proces si nu îi fusese adusă nici o învinuire pentru modul fraudulos în care a dispus administrarea respectivei companii.
Cu alte cuvinte, Valentin Bălănescu (cel care l-a țepuit pe omul de afaceri Iulian Țocu sr.) a fost „spălat” de către Judecătoarea Maria Atudosiei în complicitate directă cu administratorul judiciar al „SC TELE M INVEST SRL” de toate păcatele din perioada în care conducea ca director general televiziunea TELE M Neamț, ulterior devenită TVM Neamț.

În intreaga sa carieră de acoperit în presă Benone s-a folosit de „sclavi” (cum îi plăcea sa îi numească): dupa ce storcea firmele de bani și își făcea combinațiile frauduloase folosindu-se de aceștia, „uita” să mai platească datoriile către furnizori și către bugetul statului. Firmele intrau în insolvență și ulterior, în faliment, iar interpușii deveneau buni de plată…tâlharul Bălănescu scăpând astfel nederanjat de către instituțiile statului. Această metodă de operare a fost folosită de Bălănescu în mai multe firme pe care le-a administrat/condus prin interpuși și a dus la sapă de lemn oameni nevinovați care s-au trezit cu veniturile și agoniseala de o viață sechestrate de Fisc.

Un astfel de caz este și cel al Maricicăi Stănescu (decedată din cauza lui Benone) care acceptase să administreze afacerile conduse de Bălănescu și care se trezise peste noapte că trebuia să plătească datoriile facute de acesta, în timp ce securistul își amenaja vila de la Vaduri primită cadou de la Iulian Țocu sr. folosind materiale și servicii decontate pe sistem barter de firma „SC TELE M INVEST SRL”. Ionuț Corfu, de altfel considerat la acea vreme ca fiind cel mai bun prieten de familie a lui Iulian Țocu jr, s-a gândit că poate profita de această ocazie pentru a se face și el cunoscut, așa că i-a tras țeapă lui Țocu ca un „adevărat prieten”, după cum urmează:

La momentul respectiv, unii din familia lui Țocu erau șocați de modul în care Iulian renunțase așa de ușor la brandul TVM („moștenit” de la tatăl său) și nu le venea să creadă că acesta a fost cedat de bună voie către omul de știință Ionut Corfu. Ba mai mult de atât, au fost scandaluri imense în care Iulian era acuzat de faptul că ar fi încasat o sumă de bani consistentă de la miliardarul Corfu (care purta la vremea respectivă aceiași pantaloni gri și același tricou roșu de ani de zile) și că ar ascunde acest aspect. De fapt, Iulian a fost atât de nătărău încât a cedat totul de bună voie celui pe care îl considera „unul din cei mai buni prieteni”, totul în ideea în care omul de știință Ionuț Corfu ar fi fost capabil să ducă brandul mai departe și să îi plătească lui Țocu cotă-parte din ce urma să încaseze (legal sau la negru), aceasta fiind de fapt și întelegerea făcută între cei doi.

Dupa ce Ionuț Corfu a preluat brandul TVM, a început un alt dezastru: ca un om cinstit și corect, proaspătul jurnalist a furat banii pentru factura de gaz (bani „împrumutați” de la Chilla – unul dintre cei mai cunoscuți rapperi din oraș la acea vreme) ce trebuia plătită la spațiul obținut de la Locativserv unde se afla în paragină fosta televiziune. După ce a fugit cu bani cu tot, a înghețat apa în instalații iar sediul televiziunii făcute tocmai de omul pe care Corfu îl urmărea și îl fila (pentru că fusese plătit de Liviu Harbuz via Roznov ca să îl discrediteze atat pe el, cât și pe cei de la locul lui de muncă) a fost distrus. Iar pe această cauză a existat și un dosar deschis la Judecatoria Piatra Neamț în care Ionuț Corfu a fost dat în judecata pentru neplata facturilor de la spațiul respectiv (vezi foto atașat la postare).

Așadar, după ce Iulian Țocu i-a dat licența lui Corfu (deși licența era înregistrată pe vechea firmă „SC TELE M INVEST”), Ionuț a făcut site-ul „tvmneamt.ro” împreună cu o noua firmă denumită „K NEAMT MEDIA SRL”, însă Corfu a comis o ilegalitate pentru că:

Brandul TVM era deja denumirea aparținând unei firme aflate în insolvență – „SC TELE M INVEST” (conform documentelor atașate la postare) și, în mod direct, era PATRIMONIUL acelei televiziuni. Cu alte cuvinte, Corfu a furat patrimoniul din firmă și l-a pus pe altă firmă, în speță „K NEAMT MEDIA SRL”, firmă de pe urma căreia a început să incaseze sume de bani. Iar la OSIM nu a existat și nu există niciun document sau vreo dovadă despre faptul că brandul TVM aparține numitului Ionuț Corfu! (vezi foto atașat la postare). Si uite așa, Misăilă a distrus o televiziune în mod intenționat, Iulian Țocu s-a dus la vale și a rămas doar cu sediul fostei televiziuni care actualmente este în paragină iar șmecherul Corfu a rămas cu BRANDUL FURAT „TVM Neamț”…și a devenit peste noapte din TIR-ist, „jurnalist” moralist!

Încheiem cu o întrebare pentru niște procurori paralizați de Netflix: când răspunde tâlharul Ionuț Corfu în fața unor judecători pentru toate ilegalitățile comise până acum?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *