Despre dezastrul de la Lutca si vinovatii reali…

03/05/2022 by Anonymous Piatra Neamt

Despre dezastrul de la Lutca si vinovatii reali…

Am văzut cu toții zilele trecute cum nepăsarea și corupția chiar pot ucide pe bune, însă astea ar fi vorbe valabile doar pentru cei care nu sunt niste pupincuriști ai unui sistem bolnav, care nu au avut sau nu au în continuare interese personale cu diverși politicieni si care au renunțat la sintagma “a furat dar a si facut”, o sintagmă cu care se pot asocia doar slugile, chiar și în glumă.

Imediat dupa dezastrul de la Luțca, de cateva zile încoace asistăm si la un război cât se poate de grețos și penibil dintre presa PNL-istă (tvmneamt.ro, vestea.net, mesagerulneamt.ro, newsallert.ro, atacul.ro) si presa PSD-ista (“ziarscânteia.ro” si restul care au mai promovat subtil trandafirii) de la Neamt. Adica presa aia “corectă” si “necumpărată” de nimeni!

O singură întrebare avem pentru toți păduchii ăștia cu “ziarele” lor: vouă chiar nu vă e greață?

Nu putem nici sa nu îi remarcăm pe cei mai “vocali” dintre ei: hoțul de portofele Vinca de la vestea.net care cerșea bani ca un câine păduchios de la Arsene pe scările de la sediul PSD si care acum încaseaza de la PNL, și evazionistul analfabet Corfu de la tvmneamt.ro care se plimba “pe la Europa” pe banii PSD-ului, care santaja pocnitorile PSD-iste si securiste de la Roman (Bulai, Onuța sau cum îi mai spunem noi: “Ștefana”) si care de 2 ani încoace a lins funduri PNL-iste ca să supraviețuiască…si mai ales fundul drogatului Lazar, cel mai bun prieten al interlopilor de la Neamt, fost prefect. Foarte moraliști păduchii ăștia 2, și cel mai bun exemplu de a ajunge un ratat în viață fără coloană vertebrală!

În ceea ce privește “combinația” cu podul lucrurile sunt extrem de simple însă presa nu poate spune tot adevarul deoarece o parte a fost plătită ca sa tacă din gură cu firma care a executat lucrarea iar cealaltă parte nu se poate lua de aceeași firmă pentru că ar trebui sa dea și în altii pe care încearcă să îi promoveze. Așa ca aici o să îi ajutăm noi cu mare drag:

Licitația pentru lucrarea respectivă a fost “câstigată” inițial de cumătrul Ginel care, la randul său, a predat-o firmei Darcons SRL. Cine este Darcons SRL:

O firmă de succes din Comuna Cordun – Neamt cu 100 de angajați si cu foarte multe lucrari în domeniul constructiilor detinută de Romică Rotaru (patronul complexului Condor Resort situat pe stânga, la strada principala, cum mergi pe drumul de la Piatra Neamt la Roman), un antreprenor de succes care se ocupă cu făcutul cafelelor si cam atat, daca îl intrebati pe el. Aceasta firma de la țară a avut o ascensiune formidabilă încă de la început: cifra de afaceri a Darcons SRL a crescut din 2013 in 2014 cu 9.000.000 lei, cum de asemena a crescut si profitul.

La nivelul judetului Neamt firma Darcons SRL a fost victima unui tir susținut de succese. Prin câștigarea unui numar impresionant de proceduri de achiziție, firma Darcons a fost ținta unui bombardament cu lucrări de construcții si de bani publici însumând sute de miliarde de lei vechi. Să vedem în continuare o listă cu câteva din lucrările acestei firme pe 1 an de zile:

– Modernizare drum comunal DC 100 Bahna – Țuțcanii din Vale, km 0+0000 – 2+985, județul Neamț
– Modernizare drumuri comunale și vicinale în comuna Bîrgăoani județul Neamț,
– Modernizare drum comunal DC 36 km 0+000+0+895 (din DJ 1551 km 41+200 în sat Bîrgăoani) L = 895m,
– Modernizare drum vicinal în sat Bîrgăoani (din DC 36 km 0+625 în DJ 1551 km 40+350) L=256 m,
– Modernizare drum comunal DC31 km 0+000-2+020 Talpa-Chilia (din DJ 1551 km 35+100 în limita cu comuna Dragomirești) L=2020 m,
– Modernizare drum comunal DC 113A km 0+000-km 1+381 (din DN15D km 23+470 în sat Vlădiceni) L=1,381 m,
– Modernizare drumuri în satele Botești, Barticești și Nisiporești comuna Botești, județul Neamț,
– obiect 1 – drum comunal DC 47 km 1+500-3+285,
– obiect 2 – drum sătesc L = 885 m în sat Barticești,
– obiect 3 – drum sătesc L = 1,880 m în sat Nisiporești,
– Modernizare drumuri comunale în comuna Dulcești, județul Neamț
– Modernizare strada Cobzaru 1,900 m și strada Nucilor 664 m în comuna Gherăești, județul Neamț
– Modernizare străzi, comuna Horia, județul Neamț
– Modernizare străzi în comuna Horia, județul Neamț
– Modernizare DC 83 Icușești – Bălușești, jud Neamț
– Modernizare drumuri în comuna Icușești, județul Neamț
– Modernizare DC 79 din DJ 207C – Averești km 0+000 – 5+000
– Modernizare rețea de drumuri stradale în comuna Ion Creangă, județul Neamț
– Modernizare drumuri comunale Dc 68 și DC 68a L=4,500 km, în comuna Pâncești, județul Neamț
– Modernizare drumuri comunale Dc 25 (L=1,36 km) și DC 195 (L=1,66 km) în comuna Războieni, județul Neamț
– Covor asfaltic pe drum comunal DC 65 km 0+000 – 4+355 și drum vicinal km 0+000 – 0+819, în sat Vulpășești, comuna Sagna și
– Modernizare drumuri în comuna Sagna, județul Neamț
– Modernizare prin asfaltare strada Păcii, strada Lucrafărului și strada Muncii, comuna Săbăoani, județul Neamț
– Modernizare drumuri comunale Dc 91, DC 92 și DC 93 în localitatea Miron Costin, comuna trifești, județul Neamț
– Modernizare drum comunal DC 182 Totoiești – Arămoaia km 0+000-2+300, comuna Tupilați, județul Neamț
– Modernizare drum comunal DC 84 km 0+000-4+500, sat Chilii, comuna Valea Ursului, județul Neamț
– Modernizare drum comunal DC 78 și drum vicinal în sat Muncelu de Jos, comuna Valea Ursului, județul Neamț
– Modernizare drum comunal DC 77 în localitatea Giurgeni, comuna Valea Ursului, județul Neamț
– Modernizare drumuri comunale DC 180 și DC 181 în comuna Văleni, județul Neamț
– Modernizare drumuri sătești în comuna Bahna, sat izvoare, județul Neamț, drum DS 298 continuare cu DS 272 – L tot = 0,962 km
– Grădiniță cu program normal de 4 săli de clasă sat Izvoare, com Bahna, județul Neamț
– Modernizare drumuri comunale și sătești
– Alimentare cu apă în com Boghicea și rețea canalizare și stație de epurare ape uzate în comuna Boghicea, județul Neamț
– Construcție cu destinație Școală cu clasele I-IV, + Grădiniță cu utilități în sat causeni, com Boghicea, județul Neamț
– Modernizare drum comunal DC 51 Simionești-Gherăești km 4+285-6+065, comuna Cordun, județul Neamț
– Construcție Bază sportivă nouă model tiip I în localitatea Cotu Vameș, județul Neamț
– Refacere și modernizare drum comunal DC 75 pe sectorul km 3+500-4+500 și strada Pompierului pe lungimea 600 m
– Pod peste râul Bârlad, sat Lunca, comuna Oniceni, județul Neamț
– Modernizare dispensar uman, sat Valea Ursului, comuna Valea Ursului, județul Neamț
2. Subprogramul ”Regenerarea urbană a municipiilor și orașelor”
– Modernizare arteră Roman Est, DJ 207A – str Plopilor – DN 2, Roman, jud Neamț
3. Subprogramul ”Infrastructură la nivel județean”
– Modernizarea DJ 157A Dulcești – Talpa km 12+000 – 19+960

Îmbucurător este faptul că această firmă lucrează corect și legal, că dacă ar fi dat șpagă la toate aceste lucrări ar fi trebuit să o care cu motostivuitorul. De asemenea considerăm că autoritățile nemțene ar trebui să profite de expertiza acestei firme și să invite patronul minune la toate întrunirile importante, începând de la ședințele de CJN și până la evenimentele organizate de Camera de Comerț, patronate, etc. pentru ca “fraierii de rând” să învețe de la cei mai buni și să ia lumina economiei de la un om care a reușit într-un singur an să aibă o cifră de afaceri de 30 milioane cu 95 de angajați, adică o performanță de dimensiuni planetare.

Mai este de apreciat si faptul că în multe situații firma Darcons SRL vine cu bani de acasă pentru că, din calculele noastre, banii alocați pentru anumite lucrări nu ar ajunge nici măcar pentru materiale și cu siguranță lucrările nu se fac doar pe hârtie și nici la o calitate îndoielnică, ci se fac pe bune și de calitate superioară, așa cum s-a vazut și incazul podului. Deci, firma merge în pierdere doar ca să ne fie bine nouă. CE DRĂGUȚ!

De ce nu a luat cumătrul Ginel lucrarea și a preferat să o cedeze omului de succes Romică Rotaru? Foarte simplu:

Când nu prea exista cumatrul Ginel, Alexandru Rotaru (fiul lui Romica Rotaru) a primit functia de Deputat PSD (functie cumparata cu bani de catre Romica) chiar din partea lui Ionel Arsene care a vrut sa îl “premieze” pe Romică pentru șpaga dată drept multumire pentru sutele de contracte primite de la CJN. Mai tarziu, cand a apărut cumatrul Ginel în peisaj, Romica Rotaru a fost dat deoparte de catre Arsene, Alexandru Rotaru a pierdut functia de deputat PSD si firma Darcons SRL a rămas cu lucrari pe zona Roman. Dar cum Ionel Arsene este prezentat în presă ca un om corect, cinstit si sufletist, acesta a ajuns la o întelegere cu cumatrul Ginel “ca sa îl ajute pe un fost amic, tovaraș de furt al banului public” care, la rândul său, a renuntat la contract in detrimentul firmei Darcons SRL.

După ce SC Danlin XXL SRL (firma duhovniceasca de casă a CJN) de la Roman a rupt banul public de la Neamt, era cazul ca si o alta firma, tot de la Roman, sa pape măcar niste resturi, nu? Ca doar nu degeaba vrea Romanul o influenta superioara pe judetul Neamt cu politiceni pusi in functii cheie prin institutiile de la Neamt si cu contracte date cu dedicatie in tot judetul!

Până când si pocnitorile din politica de la Roman precum Onuța ajunsesera sa faca ce vor ele cu banii judetului, ca doar “șosetele” care au o slabiciune pentru minore si slăbături cum puteau fi “întreținute” altfel?

Pentru ca nu suntem ingineri constructori, structuriști sau Dorei care dau la lopată, în încheiere nu putem decat să le urăm ani frumoși și fericiți de puscărie atat dragului vostru Arsene care “a furat dar a si facut” (șosețel fiind vinovat doar moral, ca sa fim corecți, pentru ca nu el personal a construit podul) cât și clanului Rotaru împreuna cu toti cei implicați!

“România lucrului bine facut”, “a furat dar a si facut”…să nu uitați să-i votați în continuare, PSD + PNL…imbecililor care tot plângeți de 30 ani că țara merge din rău în mai rău! ;)

PS: Rugăm cu seriozitate autoritățile locale aparținând Ministerului Culturii Evazioniste și Șpăgilor în Construcții (ramură a Consiliului Județean Neamț) să înscrie podul de la Luțca pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO – “Meșter Romică Rotaru & co”, iar noul pod să fie amplasat la minim 50 metri de cel vechi pentru a nu afecta ecosistemul. Mulțumim pentru înțelegere!

pod-lutca-patrimoniu-unesco

DISTRIBUIE POSTAREA PE: