Poveste de iarna cu zombie: Mihai Apopii si Gabriel Muraru

Cu 3 zile inainte de a deceda, presedintele Asociatiei Revolutionarilor din Piatra Neamt – Iulius Trabiel a primit o vizita din partea unor procurori. Nu putem sti de la care structura de Parchet insa am aflat ca vizita ar fi avut legatura cu audierile facute in dosarul revolutiei de vestitul procuror militar Voinea, audieri care nu au avut loc la sediul Parchetului sau al IPJ Neamt, ci in sala de parastasuri a cimitirului Eternitatea de la Piatra Neamt, operatiunea fiind clasificata.

Procurorii vroiau sa afle cine a reusit sa scoata in dupa-amiaza zilei de 22 decembrie 1989 din sediul Comitetului Judetean de Partid Neamt (actualul sediu al Prefecturii si al Consiliului Judetean Neamt) suma de 186.000 de dolari, precum si cele 4 kilograme de aur depozitate acolo la ordinul prim-secretarei Leustean, acestea fiind transferate de la sala tezaur al Muzeului Judetean de Istorie.

cj-neamt

Revolutionarii ramasi in viata vorbesc pe la colturi despre faptul ca aceasta comoara ar fi fost subtilizata nu de un civil, ci de un militar care intamplator a condus judetul Neamt. Noi nu putem crede ca este vorba despre ofiterul Mihai Apopii plasat la comanda judetului Neamt (imediat dupa fuga lui Ceausescu) de un telefon venit din partea lui Ion Iliescu, insa in cluburile de noapte din Bucuresti aceasta poveste s-a auzit in decursul anilor si ramane in continuare un subiect neelucidat. Ce legatura au cluburile de noapte cu disparitia comorii din Prefectura? Foarte simplu:

Un alt militar pe numele sau Gabriel Muraru (nume de cod “TANCHISTUL” si mana dreapta a lui Gheorghe Stefan zis Pinalti) s-a laudat ca stie tot adevarul. Anii au trecut, martorii au fost acoperiti cu pamant iar intreg dosarul a fost musamalizat, dupa cum se stie. Ce a ramas din toata povestea asta? Aparitia peste noapte a 2 miliardari cu care judetul Neamt “se mandreste”: Mihai Apopii (actualul presedinte al Camerei de Comert si Industrie Neamt) si Gabriel Muraru (fostul sef al SRI Vrancea)!

mihai-apopii-cci-neamt

gabriel-muraru-neamt

VOM REVENI!