Incendiul de la Manastirea Tarcuta, hotii de lemne si minciunile autoritatilor!

Am citit cu totii zilele trecute in “presa” centrala si cea locala despre nenorocirea (incendiul) de la Manastirea Tarcuta din comuna Tarcau si cauza incendiului prezentata pe larg publicului de catre autoritati, insa lucrurile nu stau deloc asa!

La Manastirea Tarcuta singurul adevar legitim a fost doar incendiul in sine pe care l-am vazut cu totii in diverse poze si clipuri video aparute in spatiul public, restul fiind o MINCIUNA SFRUNTATA, sau mai bine zis cel mai bun exemplu de acoperire a hotilor de lemne (ocol silvic si manastire) de catre autoritati (ISU, Prefectura). Si acuma sa le luam pe rand:

MINCIUNILE AUTORITATILOR PREZENTATE IN PRESA “CINSTITA” SI “NECUMPARATA” DE NIMENI!

Pentru ca articolele pe tema incendiului au fost multe, o sa il analizam doar pe cel din “ziarul” preferat al hotilor de lemne, ziar in spatele caruia se afla nimeni altul decat Ionut Corfu, “jurnalist” recunoscut pentru sumele rotunde pe care le incaseaza la negru direct de la Romsilva:

art-tvm-1

art-tvm-prefect

Mergand pe mana autoritatilor si a “presei”, incendiul ar fi izbucnit de la triciclul electric prezentat in imaginie de mai sus…O MARE MINCIUNA daca stam sa analizam atent imaginea:

triciclu-electric

Prezentat ca sursa principala a incendiului, triciclul din imagine NU AVEAM CUM sa fie epicentrul unui incediu de asemenea proportii pentru ca:

1. Roata din fata compusa din janta metalica + cauciuc (proba 5) trebuia sa fie la fel de distrusa ca si janta din spate (proba 1), insa cauciucul de pe roata din fata care trebuia sa arda ca o torta la fel ca si cel de pe roata din spate este inca intact!

2. Manerele din plastic (proba 2 si proba 3) nu aveau cum sa ramana intacte daca vehiculul din imagine ar fi fost insusi sursa propagarii incendiului!

3. Furtunul/cablul de culoare galbena (proba 6) care nu putea fi decat din cauciuc sau pvc nu avea cum sa fie intact pentru ca se afla exact langa presupusa sursa de incediu si ar fi trebuit sa fie printre primele bunuri arse complet!

4. Cutia metalica (proba 4) indica prezenta unui rezervor de benzina sau motorina, ceea ce demonteaza minciuna cu vehicul electric. Triciclul nu avea nici o baterie electrica si folosea de fapt combustibil!

Din spusele Prefectului, triciclul s-ar fi aflat, citam: “adapostit intr-o anexa in momentul in care bateria ar fi luat foc”. Daca ar fi fost asa, noi avem o singura intrebare: unde sunt temelia, peretii (intacti sau macar resturi) si alte elemente care sa indice faptul ca imprejurul triciclului ar fi existat orice forma de cladire (anexa)? De fapt, triciclul din imagine nu s-a aflat in nici o anexa, ci era parcat afara, pe spatiul verde!

Presupunand totusi ca triciclul s-ar fi aflat intr-o anexa, care ar fi fost logica ca acesta sa fie mutat afara, pe spatiul verde, in timp ce incendiul inca era activ si pompierii impreuna cu voluntarii inca se luptau cu flacarile?

Dupa ce am stabilit faptul ca triciclul din imagine era de fapt stationat afara si nu intr-o cladire (anexa), folosea combustibil si nu baterii electrice, si NU a fost in nici un caz sursa principala a incendiului, la o alta analiza mai amanuntita se observa un alt detaliu: cea mai afectata parte a triciclului a fost PARTEA DIN SPATE (de retinut acest aspect pentru ca urmeaza sa revenim la el!) si nu partea din fata, acolo unde majoritatea elementelor compuse din materiale care ar fi ars imediat daca ar fi fost supuse unei temperaturi foarte ridicate sunt inca intacte!

CAUZA REALA A INCENDIULUI

Ce au omis sa ne spuna presa cinstita si necumparata de nimeni impreuna cu autoritatile mincinoase este faptul ca printre anexele care au ars se afla si un GATER APARTINAND MANASTIRII CE FUNCTIONA FARA FORME LEGALE, ACEASTA FIIND SI SURSA REALA A INCEDIULUI! Si acuma sa demonstram afirmatia noastra:

1. GATERUL CARE FUNCTIONA FARA FORME LEGALE se afla exact in mijlocul anexelor:

gater-centru

Generatorul cu o putere de peste 50 kva folosit la gater:

generator

2. TOATE anexele care au fost afectate de incediul izbucnit de la gater erau in vecinatatea acestuia, anexe care au fost afectate CEL MAI TARE in partea din spate (cea dinspre gater) si MAI PUTIN in celelalte parti (cele mai indepartate de gater):

minciuna3

Proba 1 ne arata faptul ca partea cea mai apropiata a cladirii fata de gater a fost cea mai afectata (afumata/arsa) comparativ cu partile mai indepartate (proba 2 si proba 3)

int1

Cladire din lemn + caramida aflata la o distanta nu foarte mare de gater ramasa intacta si fara pete de la fum, semn ca directia de propagare a incendiului pornit de la gater a fost alta, adica cea indicata de noi mai sus!

int2

Plasa + gard din ciment + poarta ramase intacte si fara a prezenta nici cea mai mica urma de pete de fum, semn ca nici in directia asta nu s-a propagat incendiul, ci in cea indicata de noi

int3

Masina + lemne ramase intacte si fara a prezenta pete de fum, semn ca nici in directia asta nu s-a propagat incendiul, ci in cea indicata de noi!

tri2

Si nu in ultimul rand celebrul triciclu prezentat ca sursa principala a incendiului care a fost mutat din pozitia in care se afla initial (afara, pe spatiul verde si NU intr-o anexa!) abia dupa lichidarea incendiului. Iar acesta a fost afectat cel mai tare in partea din spate deoarece in pozitia initiala de pe spatiul verde PARTEA DIN SPATE se afla indreptata in directia gaterului si a directiei de propagare a flacarilor:

dp2

EXPLOATAREA AFLATA LA 300 METRI MAI JOS DE MANASTIRE

Ce au mai omis cei din presa “cinsitita si necumparata de nimeni” impreuna cu autoritatile incompetente sa ne arate este punctul de exploatare aflat la 300 de metri mai jos de manastire acolo unde Ocolul Silvic Brates defriseaza ilegal padurile comunei, lasand in urma lor un dezastru de proportii:

l1

l2

l4

l5

l6

l7

l8

l9

Bineinteles ca tot lemnul din exploatare nu prezenta absolut nici o urma de marcaj al ciocanului sivlic, singurul marcaj existent fiind cel “in rampa” (cu cod de bare) care nu are nici o legatura cu legalitatea inexistenta la care facem noi referire cand vorbim de marcajele silvice! Iar din cauza ca in exploatare au fost gasite si alte nereguli mult mai sinistre, lasam mai jos doar o bucata dintr-un clip video mult mai lung, filmarea integrala urmand a lua drumul catre procurori:

Mai precizam faptul ca o mica parte din lemnul furat aflat in exploatarea O.S Brates mergea catre gaterul de la manastire, popii avand si ei punctul lor de exploatare mai sus de manastire, locul de baza de unde isi procurau marea majoritate a lemnului furat pe care il transformau in scandura, cherestea si lemn de foc!

CONCLUZIA NOASTRA FINALA:

DUPA TOATE CELE PREZENTATE MAI SUS PUTEM TRAGE O SINGURA CONCLUZIE: AFACERILE ILEGALE CU LEMN ALE BISERICII FUNCTIONEAZA CU COMPLICITATEA OCOALELOR SILVICE, A AUTORITATILOR SI A GUNOAIELOR DIN PRESA…SAU CUM S-AR ZICE: O MANA O SPALA PE CELALALTA!

Desi inca nu exista un comunicat oficial din partea celor de la ISU referitor la incediul de la Manastirea Tarcuta, cel mai probabil va ramane aceiasi cauza prezentata initial in toata presa cu citate din autoritatile locale iar SATANISTII DEGHIZATI IN PREOTI CARE DETINEAU GATERUL CE FUNCTIONA FARA FORME LEGALE SI CARE VINDEAU LA NEGRU LEMN FURAT DIN PADURILE COMUNEI vor scapa basma curata, avandu-i in spate pe hotii de la Ocolul Silvic Brates care, la randu lor, au protectie divina de la Minister si alte institutii ale Statului!

PS: nici nu ne asteptam sa fie altfel pentru ca nu ai sa vezi niciodata o institutie a Statului precum ISU care sa iasa public si sa spuna adevarul cand vine vorba de biserica…adica divinitatea aia suprema care niciodata nu face lucruri rele, ci doar lucruri bune (asa cum inca mai cred unii enoriasi spalati pe creier si fara lipsa de educatie)!

peisaj-tarcuta