Despre securistul Valentin Balanescu

24/07/2019 by Anonymous

Despre securistul Valentin Balanescu

In campania electorala a lui Traian Basescu la Neamt, lui Gheorghe Stefan zis Pinalty i-a fost recomandat pe filiera Pahontu (director SPP) sa colaboreze pe toate planurile, inclusiv pe cel informativ, cu jurnalistul Valentin Balanescu.

Gheorghe Stefan a ramas surprins la acea vreme, mai ales ca telefonul prin care era anuntat despre ce are de facut venea dintr-o zona extrem de delicata: cea a consultantilor lui Traian Basescu.

Dupa ce a primit telefonul, Gheorghe Stefan zis Pinalty s-a conformat imediat, insa din analiza financiara a firmelor lui Valentin Balanescu rezulta clar modul cum a supt din banii publici, vreme de 6 ani, miliarde de lei. Pinalty bandit si-a dorit sa controleze toata presa si asa a finantat ulterior aparitia ziarului Vestea (vestea.net), proprietatea rapanosului Daniel Vinca. De ce oare l-ar fi sunat pe Pinalty oameni importanti ca acesta sa intervina pentru Valentin Balanescu? va spunem noi.

In anul 2004, Valentin Balanescu era un coate goale si rupt in cur de foame dupa esecul campaniei lui Ion Rotaru (primarul analfabet din Comuna Alexandru cel Bun) caruia i-a fost strateg de campanie, alaturi de Dan Constantin, aflat la inceputul carierei sale pe plan politic. Despre acest Valentin Balanescu se stie clar ca este un securist cu acte in regula, acesta colaborand cu securitatea inca de pe vremea cand isi turna colegii de catedra la Odorheiul Secuiesc. In ceea ce priveste numele sau de cod, pe piata circula mai multe variante, insa noi o sa va spunem care este cea corecta:”Benone”. Dupa ce primim raspuns la solicitarile despre unele informatii suplimentare cerute de la CNSAS, o sa va putem spune si mai multe detalii.

Cert este ca pentru Valentin Balanescu (jurnalist la www.mesagerulneamt.ro) a intervenit unul din oamenii sai de legatura, un securist batran din vechea retea, cu care Balanescu se intalneste in desele sale vizite la Sibiu. De fapt, lui Traian Basescu i-a fost recomandata o intreaga retea de jurnalisti din tot Judetul Neamt si din toata tara pe care sa o foloseasca in promovarea imaginii sale si a baronilor locali ai PDL-ului, si asta dupa ce veteranii fostei securitati i-au fluturat prin fata un document care i-a dat fiori marinarului. Daca documentul ar fi ajuns in mainile noastre la acea vreme si ar fi fost publicat, acesta i-ar fi dinamitat cariera in mod absolut.

Dincolo de orice, Valentin Balanescu este unul dintre cei mai bogati jurnalisti din Moldova, reusind sa se infiltreze in toate guvernarile locale si sa santajeze pe toata lumea. Nu stim de unde vine disperarea asta dupa bani dar va putem prezenta 2 nume care de-a lungul timpului au cotizat la greu in buzunarul lui Valentin Balanescu, de frica lui, ca sa nu fie deranjati de acesta. In topul finatatorilor se afla Mihai Apopei, presedintele Camerei de Comert si Industrie Neamt si al firmei Tehnoprod, urmat de Petru Paleu care poate confirma oricand, din inchisoare, cate sute de milioane i-a platit lui Balanescu si companiei controlate de el ca acesta sa taca din gura.

In balanta firmei Tehnoprod din ultimii 15 ani se regasesc facturi contabile din care rezulta plata lunara a taxei de protectie platita catre Valentin Balanescu. Securistul s-a infiltrat, dupa anul 2016, si in cercurile lui Ionel Arsene pe care a tot incercat sa il santajeze, insa fara succes, dar totusi, omul de legatura care i-a furnizat lui Balanescu contracte de publicitate electorala pentru PSD este Oana Bulai, actual consilier de stat la Primului Ministru. Valentin Balanescu a incasat miliarde si si-a batut joc de clienti realizand niste publicatii care au impanzit judetul, publicatii in care isi batea joc de imaginea lui Ionel Arsene pe banii partidului.

Mai jos va lasam un document, in exclusivitate, care confirma colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea. Mai sunt si altele, foarte multe…vor urma. Si ca sa incheiem cum sa cuvine, ne rezervam dreptul de a urina pe publicatia www.mesagerulneamt.ro, condusa de un bosorog securist si imbaxit…o alta lepra a Judetului Neamt si a presei nemtene!

document-basescu-securist

Anonymous

Facebook

Google Plus

Follow Me on Pinterest
  • Pinned: 11 Jun 2020
  • Pinned: 11 Jun 2020
  • Pinned: 11 Jun 2020
  • Pinned: 11 Jun 2020
  • Pinned: 8 Jun 2020
  • Pinned: 8 Jun 2020
  • Pinned: 8 Jun 2020
  • Hassanăƒ„ Pinned: 5 Aug 2019
  • Pinned: 5 Aug 2019
  • Anonymous Pinned: 5 Aug 2019