Afacerea MEGAPOWER

27/08/2019 by Anonymous Piatra Neamt

Afacerea MEGAPOWER

De partea cealalta a lumii, colegii nostri de breasla ne-au semnalat existenta pe piata a unor elemente hartware si software (softuri care se actualizeaza zilnic!) care lasa o amprenta electronica cu numele “MG”. Soft-urile respective, printre altele, reprezinta un element tip cookie folosit in interactiunea unor programe care ajuta la localizarea dispozitivelor mobile.

Analizand soft-urile primite, am constatat ca ele sunt de productie romaneasca si apartin unei firme decedata in acte din 1994. Acuma intrebare: oare cum pot fi actualizate si reactualizate soft-uri produse de o firma care nu mai exista? Cine le actualizeaza, cine le foloseste si in ce scop?

Analizand “amprenta” limbajului de programare, am descoperit ca “MG” reprezinta de fapt si de drept initialele uneia dintre cele mai secrete combinatii informatice din istoria Romaniei: afacerea Megapower.

Victor Ponta a fost acuzat de catre presa din Romania ca ar fi agent acoperit al serviciilor de informatii chineze, totodata fiind acuzat si de catre Traian Basescu ca ar fi un agent acoperit la SIE infiltrat in politica romaneasca. Ce legatura exista intre Victor Ponta, cel care a organizat Forumul Romano-Chinez (sustinator al investitiei Huawei care a invadat piata hardware a companiilor de telefonie mobila din Romania), opozitia ferma a lui Donald Trump impotriva Huawei (adevaratul refuz al implementarii tehnologiei 5G in Romania) si trecerea in rezerva a Generalului Marcel Opris, fostul sef al STS?

Raspunsul la aceasta intrebare o reprezinta afacerea Megapower. Victor Ponta, ajutat fiind de nasul sau pe nume Goerge Maior (actual Ambasador al Romaniei in SUA), a sustinut tehnologia chineza Huawei pe care o contesta vehement Donald Trump. Si de aici se naste alta intrebare: atunci de ce mai este Goerge Maior ambasador in SUA? Raspunsul il stie fostul director operativ al SRI Florian Coldea, singurul care a avut acces la dosarul secret instrumentat de catre SRI la comanda directorului de la acea data, Radu Timofte.

Ce este afacerea Megapower?

Practic, este vorba despre o firma a fostei securitati (protejata de catre ofiterii directiei a-4a din DSS) care, dupa anul 1989, se numea IIRUC SA. Aceasta firma a primit acordul Guvernului Romaniei prin semnaturile lui Victor Babiuc, Teodor Stolojan, Victor Stanculescu, Florin Georgescu si Petre Roman, acord pentru implicarea Romaniei in producerea de hardware si software peste granitele tarii. Calculele SIE estimau ca o investitie in firma Megapower (acoperirea afacerii) ar fi generat un castig de aproape 90.000.000 de dolari in mai putin de 5 ani. BRD (Banca Romanesca pentru Dezvoltare a Romaniei), cu acordul Guvernului Romaniei, finanteaza afacerea Megapower cu 12.000.000 euro. Ulterior, SIE plaseaza banii in conturile bancare ale unor avocati ai firmei Megapower iar surse credibile afirma ca banii au fost cheltuiti astfel:

3.500.000 dolari pentru cumpararea unei licente de productie, 2.400.000 dolari pentru dezvoltarea aplicatiei, 1.800.00 dolari pentru productia efectiva si vanzari, 1.300.000 dolari pentru imbunatatirea echipamentului si a proprietatii inchiriate, 900.000 dolari pentru logistica, 800.000 dolari pentru training-ul in strainatate al angajatilor si 200.000 dolari pentru taxe, impozite si servicii contabile.

Desi SUA are Silicon Valley, afacerea Megapower s-a dezvoltat chiar pe teritoriu American, adica o firma romaneasca finantata de Guvernul Romaniei producea echipamente si soft-uri tocmai in SUA. Frumos, nu?

Despre afacerea Megapower nu s-a mai auzit nimic pana in 1994 cand firma intra sub supravegherea Tribunalului de Faliment – San Jose din California, la scurt timp fiind declarata falimentara si ulterior radiata. Patru ani mai tarziu, in 1998, in Portul Maritim Constanta este depistat un container cu documente pe care nu l-a revendicat nimeni mai bine de 6 luni. Dupa desigilare, se constata ca in container se regasesc documente din arhiva companiei Megapower. Vamesii, pe considerent de siguranta nationala, cer sprijinul SRI.

In anul 2000, procurorul Victor Ponta il trimite in judecata pe fostul director al IIRUC SA, acesta fiind scos tap ispasitor pentru intreaga afacere. In anul 2003, Corneliu Moldovan este condamnat la 10 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu iar cateva luni mai tarziu Presedintele Ion Iliescu semneaza decretul de gratiere al acestuia. Scandalul a reizbucnit in 2014 atunci cand Victor Ponta a fost acuzat de catre Traian Basescu ca ar fi fost agent secret al SIE.

Daca firma a fost radiata in SUA in anul 1994, cum pot fi active si actualizate zilnic soft-urile realizate de aceasta companie? Cine o face si cu ce scop?

Pe surse, apar informatii nucleare: soft-urile Megapower, active pe teritoriul SUA, ruleaza pe componente hardware apartinand Huawei (tehnologia chineza fiind puternic contestata si acum de catre Doland Trump) iar NSA (National Security Agency) a avertizat oficialitatile americane ca hardware-ul Huawei contine cipuri de spionaj in favoarea Chinei.

Sa intelegem ca Romania este in spatele unor aplicatii compatibile cu echipamentele Huawei interzise pe piata Americana? Acesta este adevaratul motiv al retragerii inopinate al fostului sef STS – Generaul Marcel Opris care ar fi mirosit intreaga combinatie.

Pentru toti cei care cred ca noi vorbim fara probe, din scenarii de filme americane, recomandam studierea cu mare atentie a documentului de mai jos. Interpretarea sa intr-un context pe care il stim numai noi va sterge din istorie PRO Romania, partidul de boschetari a lui Victor Ponta si a lui Liviu Harbuz, si va va explica adevarata miza a capitularii ALDE si a lui Calin Popescu Tariceanu.

Inainte sa va dati cu parerea, asteptam orice politician din tara sa abordeze acest subiect, insa noi va garantam ca acesta nu exista, si asta pentru ca deja marii luptatori ai Romaniei se caca pe ei. Pentru informatii suplimentare, intrebati-l pe Florian Coldea!

Maine revenim cu episodul urmator al afacerii Megapower. Tineti aproape!

doc-megapower

Anonymous

DISTRIBUIE POSTAREA PE: